Pedro Branco supervisa o Programa de Axuda Alimentaria do Goberno, que distribúe este ano 2.354 toneladas de alimentos a 56.000 galegos e galegas en situación de vulnerabilidade

Pedro Branco supervisa o Programa de Axuda Alimentaria do Goberno, que distribúe este ano 2.354 toneladas de alimentos a 56.000 galegos e galegas en situación de vulnerabilidade

06/10/2023

O investimento chega aos 4,2 millóns de euros cos que o Ministerio adquire produtos alimentarios de carácter básico e pouco perecedoiros

A distribución realízase en dúas fases: a primeira no mes de maio e a segunda, agora, en outubro

No almacén do Banco de Alimentos Rías Altas de Santiago hai 63.800 quilos de distintos alimentos, entre os que tamén figuran produtos destinados á poboación infantil


O delegado do Goberno en Galicia, Pedro Branco, visitou hoxe o almacén do Banco de Alimentos Rías Altas de Santiago para supervisar a segunda fase da entrega de alimentos que o Goberno fai ás persoas máis vulnerables a través do Programa de Axuda Alimentaria do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación. Alí fixo balance do impacto deste programa en Galicia, que se traduce este ano na entrega de 2.354 toneladas de alimentos a 56.000 galegos e galegas que se atopan en situación de vulnerabilidade. Na visita estivo acompañado polo presidente do Banco de Alimentos Rías Altas, Manuel Moura; a responsable do almacén de Santiago, *Ángela *Vergara, e a directora da área de Agricultura e Pesca da Delegación do Goberno, Ana Tubío.

Pedro Branco percorreu as instalacións do Banco de Alimentos no Polígono do Tambre, onde agora se almacenan 83 toneladas de distintos produtos de carácter básico. “Con estes alimentos prevemos asistir a máis de 900 familias (2.500 persoas) na área de influencia deste centro”, sinalou o delegado. Durante a visita trasladou o seu agradecemento ao persoal e voluntariado que traballa xunto co Ministerio para que este programa cumpra o seu obxectivo en Galicia.

O delegado do Goberno explicou que a axuda se distribúe en dúas fases. A primeira desenvolveuse en maio e a segunda comeza agora. Nesta segunda fase, o Programa entregará en Galicia 1.660 toneladas de alimentos, das que 474 mil entregaranse na provincia da Coruña. O Goberno inviste entre as dúas fases 4,2 millóns de euros na adquisición destes produtos a través de procedementos de contratación pública.

En Galicia, todos os alimentos deposítanse en nove centros de distribución habilitados como o de Santiago. Estes almacéns son xestionados pola Federación de Bancos de Alimentos e Cruz Vermella Española, que son as organizacións de distribución seleccionadas polo Ministerio de Agricultura na nosa comunidade. Nestes almacéns comeza agora a entrega dos alimentos ás organizacións de repartición, que son as que se encargarán de entregalos ás persoas máis vulnerables. En Galicia hai 427 organizacións de repartición final, 103 na provincia da Coruña. Entre elas están os servizos sociais de concellos, asociacións e centros a nivel local e son as encargadas de facer chegar os alimentos, de maneira gratuíta, ás familias e persoas que os precisan.

Programa de axuda alimentaria

O Programa de Axuda Alimentaria é un programa nacional que distribúe alimentos ás persoas máis vulnerables, cofinanciado polo Fondo de Axuda Europea para os máis Desfavorecidos (*FEAD). A xestión corresponde ao Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, a través do Fondo Español de Garantía Agraria (*FEGA).

Os produtos adquiridos son de carácter básico, pouco perecedoiros, de fácil transporte e almacenamento. Os tipos de alimentos incluídos son: arroz branco, garavanzos cocidos, conservas de atún, pasta alimenticia, tomate frito, galletas, froita en conserva, cacao *soluble e *tarritos infantís de froita e de pito.