Pedro Branco destaca na Feira do *Butelo da Fonsagrada a calidade gastronómica dos produtos locais como revulsivo económico e reclamo turístico nun rural vivo e con futuro

Pedro Branco destaca na Feira do *Butelo da Fonsagrada a calidade gastronómica dos produtos locais como revulsivo económico e reclamo turístico nun rural vivo e con futuro

04/02/2024

O delegado puxo en valor o traballo do alcalde pola aposta e difusión desta cita, un emblema da tradición da montaña lucense que mostra a súa capacidade de innovación para pervivir ao longo dos anos

Pedro Blanco participó de la entrega de los Butelos de Ouro, que este año se concedieron a la Carnicería Silmer, Xosé Fernández López (Camping), Modesta Fernández Blanco, Embutidos RM, Hacienda Farruquiño S. L, Carnicería Tiesto, Embutidos Buenavista S.L y Casa Castilla S.L

O *butelo está amparado pola Indicación Xeográfica Protexida (*IXP) e reflicte a identidade culinaria da comarca e as súas raíces históricas


O delegado do Goberno en Galicia, Pedro Branco, enxalzou a calidade gastronómica do *butelo nunha nova edición da feira que lle dá nome e que se celebrou un ano máis na *Fonsagrada, sinalando que este produto emblema actúa como revulsivo económico e reclamo turístico dun rural vivo e con futuro. Acompañando ao alcalde, Carlos López, veciños e demais autoridades, destacou o traballo do rexedor na promoción desta cita e no mantemento dunha tradición centenaria que sitúa ao concello no mapa ao longo de todo o fin de semana.

Pedro Branco fixo entrega dos *Butelos de *Ouro que este ano foron concedidos a oito empresas e produtores locais, felicitándoos pola distinción e agradecendo “todo o esforzo realizado para crear esta feira e, sobre todo, mantela no tempo cun produto da terra que o propio *Forges, artífice do *cartaz desta edición, acuñou como o rei da montaña”. Neste sentido, situou aos galardoados como exemplo dun rural vivo e con futuro que é capaz de innovar desde a tradición *chacineira da montaña de Lugo”.

Los premiados fueron la Carnicería Silmer, Xosé Fernández López (Camping), Modesta Fernández Blanco, Embutidos RM, Hacienda Farruquiño S. L, Carnicería Tiesto, Embutidos Buenavista S.L y Casa Castilla S.L.

O delegado fixo gala da calidade gastronómica da feira e convidou a que “o *butelo estea en cada cocido de Galicia nestas festas do entroido, un produto único que foi transmitido de xeración en xeración”. Ademais, afirmou que o concello da Fonsagrada segue sendo un exemplo para Galicia e para España, “un lugar para visitar, para comer, para percorrer, para admirar, pero tamén para vivir e prosperar”.

O *butelo está amparado pola Indicación Xeográfica Protexida e reflicte a identidade culinaria da comarca, contribuíndo á diversidade gastronómica da provincia e á conservación das raíces históricas do pobo.