José Miñones valora en Ribadavia el impulso del Gobierno de Pedro Sánchez la una industria más sostenible y competitiva en Galicia y destaca los 1.800M€ del PERTE Agroalimentario

José Miñones valora en Ribadavia el impulso del Gobierno de Pedro Sánchez la una industria más sostenible y competitiva en Galicia y destaca los 1.800M€ del PERTE Agroalimentario

27/02/2023

O delegado subliña a transformación do modelo produtivo que incentiva o Plan de Recuperación do Goberno, para crear emprego de calidade, impulsar a sustentabilidade e afianzar o futuro da industria

*Viña *Costeira opta á convocatoria de axudas para o fortalecemento industrial do *PERTE Agroalimentario, que está aberta ata mañá e ten unha dotación de 510 millóns de euros

O Goberno transferiulle á Xunta 7,1 millóns de euros para repartir axudas entre produtores de viño para 2023 no marco do Plan de Apoio ao Sector *Vitinícola Español (*PASVE)

“*Viña *Costeira leva o nome de Galicia a mercados como Alemaña e Estados Unidos. É unha empresa sustentable e dinámica que mostra que a transformación do noso modelo produtivo está en marcha”, valora


O delegado do Goberno en Galicia, José Miñones, valorou na tarde deste luns en Ribadavia (Ourense) o impulso do Goberno de Pedro Sánchez únaa industria máis sustentable e competitiva, con especial importancia ao sector agroalimentario, no que Galicia é referente. O delegado subliñou a grande oportunidade que abre para Galicia o Proxecto Estratéxico para a Recuperación e Transformación Económica (*PERTE) Agroalimentario, cun investimento de 1.800 millóns de euros do Plan de Recuperación do Goberno ao que poden optar empresas de todo o país. Así o sinalou durante unha visita en Ribadavia á adega de Viña Costeira, unha das principais empresas do sector, que opta ás axudas para fortalecemento industrial do *PERTE Agroalimentario. Tamén asistiu á visita o subdelegado do Goberno en Ourense, Emilio González.

José Miñones abordou co presidente e *conselleiro delegado de Viña Costeira, *Andrés Rodríguez, as liñas de apoio do Goberno ao sector vitivinícola, encadradas no vixente *PASVE (Plan de Apoio ao Sector *Vitinícola Español)  2019-2023, co que o Goberno lle transferiu á Xunta 7,1 millóns de euros no último exercicio para repartir axudas entre os produtores galegos de viño: 1,3 millóns de euros para a promoción de viños en terceiros países, 3,4 millóns para reestruturación e reconversión de viñedos e 2,4 millóns para prográmao de investimentos de 2023.

Ademais, no marco do *PASVE, o Ministerio de Agricultura Pesca e Alimentación activa este ano un orzamento de 15 millóns de euros para prográmao Colleita Verde, co que os produtores acceden a compensacións pola perda de ingresos vinculada á eliminación de acios de uva inmaturos.

O impacto do  Plan de Recuperación
O delegado felicitou a directiva de Viña Costeira pola súa capacidade de innovación, exportación e crecemento. “*Viña *Costeira leva o nome de Galicia a mercados como Alemaña e Estados Unidos. É unha empresa sustentable e dinámica que mostra que a transformación do noso modelo produtivo está en marcha”, afirmou. Nese sentido, mostrou o seu convencemento de que a empresa terá a súa oportunidade no *PERTE *Agroalimenario, no que opta á convocatoria de axudas a actuacións de fortalecemento industrial, que está aberta ata mañá martes 28 de febreiro e que ten unha dotación de 510 millóns de euros.

“Galicia é un referente da industria agroalimentaria e o *PERTE deseñado polo Goberno de Pedro Sánchez para potenciar este sector é, precisamente, unha gran oportunidade para a nosa comunidade”, sinalou José Miñones, que apuntou que esta industria xera o 9% do emprego e o 7% do PIB da nosa comunidade.

“A transformación do noso modelo produtivo xa está en marcha”, celebrou o delegado, e valorou a chegada a Galicia dos fondos do Plan de Recuperación como “unha oportunidade que a industria ourensá e galega xa están a aproveitar”. Nesta liña, José Miñones apuntou que co *PERTE Agroalimentario e o Plan de Recuperación, “o Goberno está a conseguir tres obxectivos en Galicia: crear emprego de calidade, impulsar a sustentabilidade e a competitividade e afianzar o futuro da industria galega”.

O delegado detallou que o *PERTE Agroalimentario ten orzados 1.800 millóns de euros de investimento público e que prevé mobilizar ata 3.000 millóns contando co capital privado, o que permitirá crear e consolidar 16.000 postos de traballo en todo o país. Neste sentido, incidiu en que a colaboración público-privada é esencial para a recuperación e transformación da economía.

“Co Plan de Recuperación do Goberno estamos a pór as bases para unha Galicia máis sustentable e máis competitiva, da man de empresas puxantes como Viña Costeira”, concluíu o delegado.