Acord de Consell de Ministres de 27 de juny de 2022

MESURES ADOPTADES

Acuerdo por el que se declaran las Comunidades Autónomas de Andalucía, Aragón, Castilla y León, Cataluña, Comunidad Foral de Navarra, Comunidad Valenciana y Región de Murcia"zona afectada gravemente por una emergencia de protección civil", como consecuencia de los incendios forestales acaecidos en el mes de junio de 2022.

A fin de paliar los daños personales y materiales producidos, de conformidad con lo dispuesto en el artículo 24 de la Ley 17/2015, de 9 de julio, y demás disposiciones legales y reglamentarias aplicables, se adoptarán las medidas a las que se refieren los apartados siguientes.

"@Cuarto. Danys en infraestructures municipals i xarxa viària provincial"

Als projectes directament relacionats amb els sinistres als quals es refereix l'apartat primer d'aquest Acord que executin els ajuntaments,  les diputacions provincials o les comunitats autònomes uniprovincials, les comarques i les mancomunitats en els termes municipals i nuclis de població, relatius a les obres de reparació o restitució d'infraestructures, equipaments o instal·lacions i serveis de titularitat municipal inclosos en l'article 25.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, i de la xarxa viària de les diputacions provincials, o, si escau, de les comunitats autònomes uniprovincials, se'ls aplicarà la tramitació d'urgència i se'ls podrà concedir una subvenció de fins al 50 per cent del seu cost, exclosos d'aquestes ajudes els treballs duts a terme amb mitjans propis no personificats de l'entitat local, ja siguin materials, maquinària o personal.

CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS A ENTITATS LOCALS

  • Resolución de 15 de diciembre de 2022, de la Secretaría de Estado de Política Territorial, por la que se aprueba la convocatoria de las subvenciones por daños en infraestructuras municipales y red viaria provincial previstas en el Acuerdo del Consejo de Ministros de 27 de junio de 2022, en el que se declara Zona afectada gravemente por una emergencia de Protección Civil el territorio afectado como consecuencia de incendios forestales acaecidos en el mes de junio de 2022. Publicada en extracto en BOE 20/12/2022.

NOTA INFORMATIVA

Pot descarregar una nota informativa rellevant per a la preparació de les sol·licituds i el procediment que segueixen les ajudes.

IMATGE INSTITUCIONAL (MESURES DE PUBLICITAT)

Información práctica sobre imagen institucional para la mención de la financiación de las obras por parte de la Administración General del Estado dentro de la publicidad y comunicación.

RESOLUCIÓ D'ASSIGNACIÓ DE SUBVENCIONS

Notícia publicada a la web el 13/06/2023. Última actualització 06/07/2023.

(BOE 26/06/2023) Resolució de 12 de juny de 2023, de la Direcció general de Cooperació Autonòmica i Local, per la qual s'acorda l'assignació de les subvencions per danys en infraestructures municipals i xarxa viària provincial, previstes en l'Acord del Consell de Ministres de 27 de juny de 2022, en el qual es declara zona afectada greument per una emergència de protecció civil el territori afectat com a conseqüència d'incendis forestals esdevinguts en el mes de juny de 2022.

Nota per a les entitats amb projectes finançats:

Segons l'art. 12 de l'ordre de bases i en els termes que consten a l'apartat vuitè de la resolució de convocatòria, en el termini màxim dels tres mesos següents a la publicació de la resolució d'assignació de les subvencions en el «Butlletí Oficial de l'Estat», les entitats beneficiàries -les diputacions provincials, o, si escau, l'administració de les comunitats autònomes uniprovincials contemplades en la resolució d'assignació- estan obligades a remetrea través de l'aplicació “AURA - Subvencionis a EELL davant catàstrofes naturals" el certificat d'adjudicació de cadascun dels projectes d'obra als quals els ha estat assignada subvenció.

En conseqüència, ja es troba obert el termini per remetre el certificat d'adjudicació de les obres finançades en aquesta convocatòria.

No obstant això, pel que fa a la finalització del termini màxim per remetre el certificat d'adjudicació, mitjançant Resolució de la Direcció general de Cooperació Autonòmica i Local, de 3 de juliol de 2023, aquest termini s'ha ampliat, d'ofici i per a tots els projectes finançats, fins al dia 10 de novembre de 2023.

El certificat d'adjudicació, denominat “annex II” en l'Ordre HAP/196/2015, serà generat i signat en l'aplicació AURA per les entitats beneficiàries, en atenció a la documentació que prèviament els haguessin aportat les entitats executores de les obres.

Les diputacions provincials, o, si escau, l'administració de les comunitats autònomes uniprovincials, en la seva condició d'entitats beneficiàries, estan legitimades per aprovar instruccions en les quals concretin el termini i forma en els quals les entitats executores els han de remetre la informació que precisin per assegurar el compliment de les obligacions derivades de l'Ordre HAP/196/2015, de 21 de gener, i de la resolució de convocatòria.

La falta de remissió del certificat d'adjudicació en el termini màxim i forma indicats, comportarà la pèrdua del dret al cobrament sobre la subvenció assignada al projecte que es tracti (art. 12.4 de l'Ordre HAP/196/2015, de 21 de gener).

NOTA INFORMATIVA

Nota informativa sobre l'execució i justificació de les actuacions subvencionades.

INDICADORS

Codi Nom de l'indicador (unitat de mesura) Valor
P01 Projectes pels quals es va sol·licitar *subvencion (nombre) 21
P02 Projectes efectivament finançats (nombre) 12
P03 Entitats locals beneficiades per les subvencions (nombre) 7
P04 Població beneficiada per les subvencions (habitants) 4.969
P05 Import de subvenció concedit (euros) 478.557,33

(P01)  Nombre de projectes que van ser presentats al procediment de concessió de les subvencions.

(P02)  Número de proyectos a los que se les ha asignado financiación (total o parcialmente).

(P03)  Número de entidades locales que poseen uno o más proyectos a los que se ha asignado financiación.

(P04)  Població dels municipis amb projectes finançats. Dades extretes de les xifres oficials de població. En cas que la Diputació Provincial o ens anàleg fos promotor d'algun projecte, s'ha computat la població provincial (no incloent la dels municipis d'aquesta província amb projectes finançats).

(P05) Import total de les subvencions assignades pel Ministeri en el procediment.