L'Administració prop de tu

L'Administració prop de tu

L'Administració prop de tu és el projecte del Ministeri de Política Territorial, impulsat conjuntament amb el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, i que compta amb la col·laboració de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que facilita a la ciutadania l'accés a tràmits i gestions de l'Administració General de l'Estat.

Aquesta iniciativa es duu a terme en municipis que expliquen entre 500 i 8.000 habitants de tot el territori i en algunes províncies amb més nuclis de població dispersos també s'aplicarà en municipis amb menys de 500 habitants.

Els veïns i veïnes d'aquests municipis solament hauran de desplaçar-se al seu ajuntament on s'ajudarà a la ciutadania a obtenir els mitjans d'identificació i signatura digital que permeten accedir als serveis públics, se'ls facilitarà l'accés a la carta de serveis públics disponible i s'informarà dels avantatges, per exemple, de la Carpeta Ciutadana, l'aplicació mòbil de la qual ha llançat el Govern. Tots aquests tràmits, sense haver de desplaçar-se fora del seu municipi.

També hi haurà assistència als ciutadans per tramitar ‘in situ’ les seves sol·licituds sobre els serveis que presten delegacions, subdelegacions i adreces Insulars, i es facilitarà així mateix informació sobre els serveis més demandats.