Activitats de difusió

El coneixement del nostre passat recent contribueix a assentar la nostra convivència sobre bases més fermes, protegint-nos de repetir errors del passat. Per aquest motiu la secretaria d'Estat de Memòria Democràtica tingui entre els seus objectius fomentar el coneixement de les etapes democràtiques de la nostra història i, a més, de totes aquelles persones que han contribuït amb el seu treball i en no poques ocasions amb el seu sacrifici al fet que avui gaudim d'un règim d'una democràcia plena.

Per aconseguir aquest propòsit, la Secretaria d'Estat, en coordinació amb altres organismes públics, Administracions i organitzacions de la societat civil, organitza activitats que tenen com a fi difondre la història de la lluita per la consecució de la llibertat al nostre país i posar en valor i recordar l'esforç de totes les persones que van destacar en la lluita per la llibertat.

En aquesta pàgina anirem donant compte de totes les activitats que anem realitzant relacionades amb aquest objectiu.

Coloquios 90 aniversario de la proclamación de la II República

 

Recopila informació sobre els diferents col·loquis que s'han anat celebrant (*Priego de Còrdova, València i Madrid) per commemorar la proclamació de la II República a Espanya. Conté els programes de cada col·loqui, i gran part dels audiovisuals amb la inauguració i clausura, així com les conferències íntegres de cada conferenciant.

80 Aniversari de la mort de *Azaña en l'exili

 

Recull totes les activitats relacionades amb la commemoració del 80 aniversari de la mort de *Azaña en l'exili, així com àmplia informació sobre l'exposició que se celebra a la Biblioteca Nacional. Així mateix, es poden consultar documents que poden ajudar a conèixer millor a aquest important intel·lectual i polític.

80 Aniversari Exilio Republicà

 

En 2019 es van complir els 80 anys de la fi de la Guerra Civil espanyola i de la fugida de republicanes i republicans espanyols cap a França, nord d'Àfrica i el continent americà. Aquesta pàgina conté una ingent quantitat de material gràfic, audiovisual, imatges, i enllaços a *podcasts d'emissions de radi, reportatges de televisió,  publicacions i esdeveniments sobre l'exili republicà espanyol, en una mostra de *reconocimiendo als exiliats i als *paises que els van acollir.

 

Congrés Trienni Liberal
 

Amb l'ànim de commemorar el Trienni Liberal (1820-1823), la Secretaria d'Estat ha programat un Congrés titulat "El Trienni liberal dos-cents anys després. Comprendre el passat, reflexionar el present", que se celebrarà en el Senat del 31 de maig al 2 de juny de 2022. Aquest període històric va suposar la *reimplantación de la Constitució de 1812 i és símbol, encara avui, de la lluita del liberalisme contra l'absolutisme imperant en aquests anys.