Activitats de difusió

El coneixement del nostre passat recent contribuïx a assentar la nostra convivència sobre bases més fermes, protegint-nos de repetir errors del passat. Per aquest motiu la secretaria d'Estat de Memòria Democràtica tinga entre els seus objectius fomentar el coneixement de les etapes democràtiques de la nostra història i, a més, de totes aquelles persones que han contribuït amb el seu treball i en no poques ocasions amb el seu sacrifici al fet que hui gaudim d'un règim d'una democràcia plena.

Per a aconseguir este propòsit, la Secretaria d'Estat, en coordinació amb altres organismes públics, Administracions i organitzacions de la societat civil, organitza activitats que tenen com a fi difondre la història de la lluita per la consecució de la llibertat en el nostre país i posar en valor i recordar l'esforç de totes les persones que van destacar en la lluita per la llibertat.

En esta pàgina anirem donant compte de totes les activitats que anem realitzant relacionades amb este objectiu.

Coloquios 90 aniversario de la proclamación de la II República

 

Recopila informació sobre els diferents col·loquis que s'han anat celebrant (*Priego de Còrdova, València i Madrid) per a commemorar la proclamació de la II República a Espanya. Conté els programes de cada col·loqui, i gran part dels audiovisuals amb la inauguració i clausura, així com les conferències íntegres de cada conferenciant.

80 Aniversari de la mort de *Azaña en l'exili

 

Arreplega totes les activitats relacionades amb la commemoració del 80 aniversari de la mort de *Azaña en l'exili, així com àmplia informació sobre l'exposició que se celebra en la Biblioteca Nacional. Així mateix, es poden consultar documents que poden ajudar a conéixer millor a este important intel·lectual i polític.

80 Aniversari Exilie Republicà

 

En 2019 es van complir els 80 anys de la fi de la Guerra Civil espanyola i de la fugida de republicanes i republicans espanyols cap a França, nord d'Àfrica i el continent americà. Esta pàgina conté una ingent quantitat de material gràfic, audiovisual, imatges, i enllaços a *podcasts d'emissions de radi, reportatges de televisió,  publicacions i esdeveniments sobre l'exili republicà espanyol, en una mostra de *reconocimiendo als exiliats i als *paises que els van acollir.

 

Congrés Trienni Liberal
 

Con el ánimo de conmemorar el Trienio Liberal (1820-1823), la Secretaría de Estado ha programado un Congreso titulado "El Trienio liberal doscientos años después. Comprender el pasado, reflexionar el presente", que se celebrará en el Senado del 31 de mayo al 2 de junio de 2022. Este período histórico supuso la reimplantación de la Constitución de 1812 y es símbolo, todavía hoy, de la lucha del liberalismo contra el absolutismo imperante en esos años.