Política Territorial
- Política Territorial
- Autonòmica
- Estatuts d'Autonomia
- Traspassos de funcions i servicis
- Reials decrets de traspassos
- Normes de funcionament de la Comissions Mixtes de Transferències
- Informació general i estadístiques de traspassos: Traspassos aprovats i Plens de Comissions Mixtes de Transferències per Legislatures estatals
- Dades bàsiques sobre traspassos en la XV Legislatura estatal
- Dades bàsiques sobre traspassos en la XIV Legislatura estatal
- Dades bàsiques sobre traspassos en la XIII Legislatura estatal
- Dades bàsiques sobre traspassos en la XII Legislatura estatal
- Dades bàsiques sobre traspassos en la XI Legislatura estatal
- Dades bàsiques sobre traspassos en la X Legislatura estatal
- Dades bàsiques sobre traspassos en la IX Legislatura estatal
- Dades bàsiques sobre traspassos en la VIII Legislatura estatal
Comissions Bilaterals de Cooperació
Les Comissions Bilaterals de Cooperació es van ser constituint a partir de finals dels anys huitanta, sense previsió legal específica, com a òrgans bilaterals de cooperació entre l'Estat i les Comunitats Autònomes, regulant-se cadascuna d'elles per les seues respectives normes internes de funcionament.
La primera regulació amb rang legal de les Comissions Bilaterals de Cooperació es va produir mitjançant la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic i Procediment Administratiu Comú. L'article 5.2 de la mateixa les va definir com a òrgans de cooperació de composició bilateral i d'àmbit general que reunixen a membres del Govern, en representació de l'Administració General de l'Estat, i a membres del Consell de Govern, en representació de l'Administració de la respectiva Comunitat Autònoma. La seua creació s'efectua mitjançant acord, que determina els elements essencials del seu règim.
A estes Comissions se'ls van atribuir noves funcions amb la reforma de l'article 33 Llei Orgànica del Tribunal Constitucional mitjançant la Llei Orgànica 1/2000, de 7 de gener, amb la finalitat d'evitar el plantejament de conflictes davant el Tribunal Constitucional.
La major part dels Estatuts d'Autonomia aprovats en 2006, 2007 i 2018, van regular de manera més extensa la cooperació bilateral, fonamentalment a través de Comissions Bilaterals. D'esta manera, els Estatuts de Catalunya, Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Extremadura i Canàries van atorgar major rellevància a les Comissions Bilaterals de Cooperació, com a òrgans permanents de cooperació de caràcter general. A més, els Estatuts de Catalunya, *Illes *Balears, Andalusia, Aragó i Extremadura van crear altres òrgans específics de *cooperáción en matèries econòmic-fiscals.
Posteriorment, la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de sector públic, en el seu article 153 regula estos òrgans de cooperació bilateral, sense perjuí de les peculiaritats que, d'acord amb les finalitats bàsiques previstes, s'establisquen en els Estatuts d'Autonomia en matèria d'organització i funcions de les Comissions Bilaterals.