Pedro Blanco anima en Santiago al Clúster Alimentario de Galicia a participar en el nuevo Perte Agroalimentario, con 300M€ de presupuesto

Pedro Blanco anima en Santiago al Clúster Alimentario de Galicia a participar en el nuevo Perte Agroalimentario, con 300M€ de presupuesto

09/07/2024

O delegado, acompañado do director da oficina do *PERTE, Galo Gutiérrez, celebrou “o gran paso adiante” que supón a creación de *SmarTZ4*milk para o sector lácteo galego, “estratéxico e fundamental”
O Goberno impulsa a industria galega do leite investindo case 10*M€ en *SmarTZ4*milk, do *Clusaga, a través do *PERTE Agroalimentario
O sector primario recibiu do Goberno máis de 187*M€ en axudas directas de apoio para paliar os incrementos de custos, dos que se beneficiaron co Plan de Recuperación máis de 31.000 firmas galegas


O delegado do Goberno en Galicia, Pedro Branco, animou ao Clúster Alimentario de Galicia (*Clusaga) a participar na segunda convocatoria do *Perte Agroalimentario, dotado con 300 millóns de euros de orzamento para favorecer a reindustrialización de Galicia. Fíxoo durante a presentación de *SmarTZ4*milk, o proxecto do Clúster Alimentario de Galicia para o impulso do sector leiteiro. No acto estiveron presentes o presidente da Xunta de Galicia, Alfonso Rueda; o director da oficina técnica do *PERTE Agroalimentario, Galo Gutiérrez, e o presidente do *Clusaga, Juanjo da Porca.
 
Pedro Branco celebrou durante a presentación do proxecto *SmarTZ4*milk “o gran paso adiante” que supón a súa creación para o presente e o futuro da industria láctea galega, “que é estratéxica e fundamental na nosa terra”. O delegado do Goberno puxo en valor a acción e o traballo do Grupo Lence para a saída adiante desta iniciativa pioneira, ao que felicitou xunto ao resto de empresas e institucións impulsoras.
 
“O seu compromiso co sector galego do leite queda claro ao impulsar *SmarTZ4*milk, así como o do Goberno, que destina case 10 millóns de euros a través do *PERTE Agroalimentario, co fin de transformar e mellorar esta industria”, destacou o delegado, que quixo tamén *ejemplificar con este fito a capacidade transformadora e renovadora que ten o Plan de Recuperación sobre o tecido empresarial de Galicia.
 
“Este é un verdadeiro exemplo do que toda unha industria unida e co apoio do Goberno pode conseguir, creando sinerxias entre o mundo académico, científico, económico e industrial que desembocan no beneficio de todas e todos os galegos”, apuntou Pedro Branco. Subliñou os retos que ten por diante o sector agroalimentario galego, “referente en Europa”, como o de camiñar cara a modelos de produción sustentables, competitivos e rendibles. “Nese camiño atopará, para impulsalo, ao Goberno de España”.
 
Pedro Branco lembrou o esforzo levado a cabo polo Goberno, “pois nos últimos anos leva investidos no sector primario máis de 187 millóns de euros en axudas directas para paliar os incrementos dos custos derivados das situacións extraordinarias”. O delegado destacou o compromiso do Goberno cunha Estratexia Nacional de Alimentación que asegure o acceso “a unha alimentación sa, producida de forma sustentable e que resulte accesible para o conxunto da poboación, e na que Galicia ten moito que dicir”. Con este propósito está a xestionarse a distribución dos fondos do Plan de Recuperación, dos que xa se benefician máis de 31.000 empresas galegas.