María Rivas participa na inauguración oficial do I Feira *GastroLexítimo, un evento *gastrosocial para pór en valor os produtos tradicionais

María Rivas participa na inauguración oficial do I Feira *GastroLexítimo, un evento *gastrosocial para pór en valor os produtos tradicionais

28/06/2024

Un evento que servirá para apostar polo comercio, o emprego, o turismo, mesturando memoria, tradición e modernidade

María Rivas felicitou ao alcalde, *Sergio Pratas, pola celebración da Feira, e tamén ao pregoeiro, José Manuel Rodríguez “*Noly”

A subdelegada puxo en valor o Plan de Sustentabilidade Turística en Destino das Mariñas Coruñesas, financiado con 1,5*M€ polo Plan de Recuperación Transformación e *Resilencia


A subdelegada do Goberno, María Rivas, participou esta mañá na inauguración oficial I Feira *GastroLexítimo de Paderne onde sinalou que este evento nace para pór en valor os produtos da terra, de innegable calidade, a gastronomía tradicional, e tamén ser unha fonte de dinamismo económico para o concello de Paderne.

Moitos dos produtos presentes neste encontro *gastrosocial, poden presumir do distintivo de pertencer a un territorio tan rico e diverso como é a Reserva da Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do *Mandeo.

María Rivas aproveitou a súa intervención para felicitar ao alcalde, *Sergio Pratas, pola celebración desta Feira, e tamén quixo enviar os seus parabéns para o pregoeiro, José Manuel Rodríguez “*Noly”, pola súa traxectoria como cantante na Orquestra Os Satélites. Posteriormente felicitou ao catador, técnico en Viticultura e Enoloxía e profesor de Análise Sensorial, Luís *Paadín, polo seu nomeamento como Figura de Honra do Branco Lexítimo. 

A subdelegada subliñou que “esta nova etapa, coa estrea de *GastroLexítimo, debe ser tamén unha oportunidade para apostar por impulsar o comercio, o emprego, o turismo que crecen á beira destes eventos que mesturan a memoria, a tradición e a modernidade”

Finalmente quixo resaltar a importancia de pór en valor o bo da nosa terra, como se está facendo nesta comarca a través do Plan de Sustentabilidade Turística en Destino das Mariñas Coruñesas, financiado con 1,5*M€ polo Plan de Recuperación Transformación e *Resilencia do Goberno e que, entre outras actuacións, contempla a promoción deste destino pondo de relevo os seus valores gastronómicos e ambientais.