Pedro Branco reitera a compromiso do Goberno co avance e modernización do sector agroalimentario como vía para dignificar o rural de Galicia e a súa economía

Pedro Branco reitera a compromiso do Goberno co avance e modernización do sector agroalimentario como vía para dignificar o rural de Galicia e a súa economía

24/05/2024

O delegado traslada á industria a vontade de diálogo permanente do Goberno para avanzar na competitividade e sustentabilidade dun sector que superou o pasado ano os 70.400 *M€ en exportacións

Repasa as medidas do Plan de Recuperación, a nova PAC e as axudas directas e indirectas que se traducen “na maior cantidade de fondos públicos mobilizados nunca por un Goberno para esta industria”

Pon en valor que 14 empresas agroalimentarias de Galicia xa están a participar en proxectos innovadores financiados co *PERTE Agroalimentario, que mobilizan máis de 62*M€ en conxunto

Ao acto tamén asistiron o presidente de *MERCASA, José Miñones; a alcaldesa da Coruña, Inés Rey, o presidente da Deputación, Valentín González, e a subdelegada do Goberno na provincia, María Rivas


O delegado do Goberno en Galicia, Pedro Branco, reiterou ante empresas e responsables do sector agroalimentario de Galicia o compromiso do Goberno co avance e modernización deste sector, como vía para impulsar a *dignificación do rural de Galicia e a súa economía.

O delegado lembrou o papel que a industria agroalimentaria ten no sostemento do mundo rural e na súa progresión social, económica e demográfica durante clausúraa do *X Encontro coa industria alimentaria, que organizou hoxe na Coruña o Grupo *Vegalsa-Eroski. Un acto no que estivo acompañado pola alcaldesa da Coruña, Inés Rey; o presidente da Deputación da Coruña, Valentín González, o presidente de *MERCASA, José Miñones, e pola subdelegada do Goberno na Coruña, María Rivas.

Diante dun numeroso grupo de responsables de empresas do sector, Pedro Branco repasou as medidas aprobadas polo Goberno nestes anos e que se traducen “na maior cantidade de fondos públicos mobilizados nunca antes por un Goberno para esta industria”, e que o Goberno executa sobre a base do “diálogo e cooperación permanentes” con empresas, asociacións e colectivos desta industria. Este volume de fondos resulta de sumar o Plan de Recuperación, a nova PAC e as medidas de apoio establecidas ante a crise das materias primas e da subida de prezos, e responde o “recoñecemento do carácter esencial, estratéxico e de Estado deste sector”, que o ano pasado superou os 70.400 millóns de euros en exportacións.

Máis competitividade e sustentabilidade

Pedro Branco repasou algúns dos retos aos que se enfronta o sector agroalimentario, entre os que están “o cambio climático, os cambios nas demandas dos consumidores, os fluxos comerciais ou a seguridade alimentaria”. E sinalou como o Goberno e a industria son aliados para manter o seu protagonismo. Un proceso que, detallou o delegado, “pasa necesariamente polo aumento da competitividade, o incremento da sustentabilidade e a *trazabilidade e seguridade alimentarias”.

Neste camiño, o delegado destacou a achega do Plan Estratéxico de Recuperación e Transformación do sector agroalimentario ou *PERTE agroalimentario. Tras sinalar que este *PERTE “é o mellor exemplo de cooperación entre o público e o privado”, puxo en valor que, a día de hoxe, 14 empresas agroalimentarias de Galicia xa están a participar en proxectos innovadores financiados con este *PERTE: “catro proxectos tractores nos que son protagonistas o lácteo e o sector vinícola, que mobilizan máis de 62 millóns de euros en conxunto”, engadiu.

“Por encima dos discursos e dos debates, pese ao ruído, prevalecen estas cifras, os investimentos reais en proxectos, máis ambiciosos ou máis modestos, que son os que nos dan ánimos para continuar traballando”, concluíu.