Pedro Blanco destaca en O Porriño los 21,3 millones de euros del PERTE Agroalimentario del Gobierno para el proyecto de alimentación sostenible en el que participa la gallega CEAMSA

Pedro Blanco destaca en O Porriño los 21,3 millones de euros del PERTE Agroalimentario del Gobierno para el proyecto de alimentación sostenible en el que participa la gallega CEAMSA

31/10/2023

O delegado coñeceu o proxecto *FG2*H (*From Green *To *Healthy), no que participan as galegas *CEAMSA e *Rotogal xunto con 24 empresas doutras comunidades

O proxecto, que mobilizará 111 millóns ata xuño de 2025, persegue a obtención de novas proteínas sustentables a partir das algas

Pedro Branco lembrou que *CEAMSA tamén recibiu 5,8 millóns de euros do Ministerio de Industria para unha instalación de enerxías renovables

Destacou o investimento histórico de 3.000 millóns de euros do Plan de Recuperación do Goberno que xa chegou a máis de 25.000 firmas da comunidade, máis de 7.000 en Pontevedra, o que demostra que o Goberno de Pedro Sánchez “é o mellor aliado das empresas galegas”

O *PERTE Agroalimentario mobiliza preto de 2.000 millóns de euros nas convocatorias dos ministerios de Industria, Agricultura e Ciencia, 54 en proxectos nos que participan empresas galegas


O delegado do Goberno en Galicia, Pedro Branco, destacou os 21,3 millóns que destina o Goberno a través do *PERTE Agroalimentario ao proxecto ‘*FG2*H-*From Green *to *Healthy', que *ejemplifica a aposta do Goberno pola innovación e a procura de alimentos máis sustentables. Fíxoo durante a visita ás instalacións no Porriño da Compañía Española de Algas Mariñas (*CEAMSA), unha das firmas que participa no mesmo.

O delegado tivo ocasión de coñecer de primeira man o proxecto no que participa *CEAMSA xunto con outras 24 empresas, entre elas a galega *Rotogal, e que busca impulsar a industria de alimentación saudable mediante a dixitalización, a innovación e a sustentabilidade e, en concreto, buscar novas proteínas sustentables a partir das algas. A iniciativa conta cunha axuda de 21,37 millóns de euros do Goberno (20,6 millóns en forma de subvención e 777.000 euros nun préstamo sen interese) que permitirá mobilizar un investimento total de 111 millóns de euros ata xuño de 2025.

“Este é un exemplo máis de que os fondos do Plan de Recuperación do Goberno chegan ás empresas galegas e fano para transformar a nosa economía cara un modelo máis dixital e sustentable”, sinalou Pedro Branco, quen destacou que a empresa mobilizará 4,6 millóns a través do *PERTE Agroalimentario para o desenvolvemento de novas tecnoloxías para o sector dirixidas a produtos baseados en algas e á adquisición de equipos que permitan unha mellora na automatización e dixitalización dos procesos da compañía que reduzan a súa pegada no medio ambiente.

Tamén en materia de sustentabilidade, lembrou que *CEAMSA foi a única firma galega beneficiada das liñas de axudas a plans de innovación e sustentabilidade da industria *manufacturera no ano 2022 do Ministerio de Industria. A empresa recibiu 5,8 millóns de euros (726.785 euros de subvención e un préstamo a tipo cero de 5.087.495 euros) dos fondos do Plan de Recuperación para unha caldeira de biomasa para secar algas cun custo de 7,3 millóns de euros.

Nesta liña, o delegado destacou a aposta do Goberno por solucións innovadoras que melloren a vida das persoas. “Estamos a falar dun investimento histórico por parte do Goberno, con preto de 3.000 millóns de euros do Plan de Recuperación que xa chegaron a máis de 25.000 firmas na nosa comunidade, máis de 7.000 na provincia de Pontevedra, o que demostra que o Goberno de Pedro Sánchez é o mellor aliado das empresas galegas”, apuntou. 

Catro proxectos con participación de Galicia
Pedro Branco informou de que o *PERTE Agroalimentario mobiliza preto de 2.000 millóns de euros en axudas a través das súas diferentes convocatorias que xestionan os Ministerios de Industria, Agricultura e Ciencia. A primeira destas convocatorias foi xestionada polo Ministerio de Industria, Comercio e Turismo e nela foron seleccionados 4 proxectos nos que participan empresas de Galicia e que reciben unha axuda do Goberno de 54 millóns de euros.

Así, ademais de *FG2*T-*From ‘Green *To *Healthy', figuran o proxecto ‘*SMARTZ4*MILK', liderado polo grupo Lence, que busca mellorar a rastrexabilidade do leite e do que forman parte 8 empresas; ‘*Graperte', promovido pola Federación Española do Viño con 19 empresas, entre elas tres adegas galegas (Martín Códax, Terras *Gauda e Viña Costeira), e o proxecto ‘*AccelerEAT', no que participan as galegas *Hifas da Terra e *Innolact dun total de 18 empresas.

“As empresas galegas saben que poden contar co Goberno e cos fondos do Plan de Recuperación, que vén de ser ampliado por Bruxelas, o que demostra que estamos a facer as cousas e nesa liña imos seguir, ao lado das empresas”, indicou o delegado, que animou a non deixar pasar a oportunidade histórica que supoñen os fondos do Plan de Recuperación do Goberno para a transformación e modernización do modelo produtivo galego.