Pere Parramon reivindica la subdelegació del Govern a Girona com a un “lloc de trobada, d’intercanvi i de treball en equip”

Pere Parramon reivindica la subdelegació del Govern a Girona com a un “lloc de trobada, d’intercanvi i de treball en equip”

21/03/2024

  • El delegat del Govern a Catalunya destaca les inversions de l’Estat a Girona i la incorporació de Parramon en un moment clau per Catalunya
  • El nou subdelegat del Govern a Girona ressalta la seva vocació de servei i el seu arrelament al territori

 

Girona, 21 de març de 2024.- El nou subdelegat del Govern a Girona, Pere Parramon Rubio, ha pres possessió del seu nou càrrec, aquest dijous al matí, en un acte celebrat a la seu de la subdelegació i que ha estat presidit pel delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto. A l’acte, també hi han assistit la subdelegada del Govern a Barcelona, Pepín Beltrán, el subdelegat de Lleida, José Crespín, i el de Tarragona, Santiago Castellà.

NOU SUBDELEGAT DEL GOVERN A GIRONA

Parramon ha reivindicat la subdelegació del Govern a Girona com a un “lloc de trobada, d’intercanvi, de diàleg i de treball en equip”. En el seu discurs, ha ressaltat la seva “vocació de servei” per “estar a disposició dels altres i contribuir a satisfer les seves necessitats, procurar ser útil, solucionar els problemes o cercar fórmules per superar-los” i també el seu “vincle amb el territori” que significa “conèixer els seus paisatges, celebrar les seves parles, participar en les seves festes, gaudir de la seva cultura, el seu art, la seva gastronomia, comprar i vendre els seus productes”, així com “escoltar les alcaldesses i els alcaldes, i les veïnes i veïns”.

El subdelegat de Girona ha defensat que cal “avançar plegats al servei de la ciutadania cadascun dins del seu marc de competències, atribucions i mitjans”.

COMIAT D’ALBERT BRAMÓN

Per la seva banda, el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha volgut agrair la tasca de qui ha estat fins ara el subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramón, per haver deixat una “impremta inesborrable” perquè la seva “trajectòria personal i professional així ho avala”. Ha recordat la seva “vida de servei públic, com a professor i director d’institut primer i com a regidor i subdelegat després”; “una vida de compromís desinteressat amb la comunitat i amb la societat a la que ha servit sense reserves” ha assegurat.

El GOVERN ESPANYOL A GIRONA

Prieto també ha volgut destacar el paper del Govern espanyol a Girona on “més de 27.000 persones es beneficien de l’Ingrés Mínim Vital, més de 112.000 pensionistes s’han vist beneficiats de l’augment de les pensions, més de 15.000 gironins i gironines son beneficiaris del bo social elèctric i 2.800 joves poden estudiar a la Universitat de Girona (UdG) gràcies a les beques de l’Estat”.

En aquest sentit, pel delegat del Govern, “les subdelegacions juguen un paper fonamental en la consecució de l'eficàcia i l'eficiència que caracteritza l'actuació de l'Administració General de l’Estat i del Govern en el territori, de la mà sempre dels seus excel·lents treballadors públics” perquè “són actors principals en la coordinació, cooperació i col·laboració que s'estableix entre l'Estat i els ens locals com les diputacions, els consells comarcals i els ajuntaments”.

Prieto ha reivindicat el principal objectiu de la Delegació del Govern a Catalunya que és “proveir als ciutadans d'un millor servei i d'una administració més oberta, transparent, accessible i amable, i consolidar la cordialitat i la concòrdia institucional i social a Catalunya”.

NOU SUBDELEGAT A GIRONA

El delegat del Govern també ha agraït la predisposició de Pere Parramon a l’hora d’assumir el càrrec de subdelegat a Girona, després de passar pel món de l’ensenyament i d’haver estat regidor a l’Ajuntament de Girona, i de fer-ho “en un moment clau per Catalunya”, a les portes d’unes eleccions. 

“El Govern d’Espanya té per davant una legislatura de consolidació de totes les polítiques publiques desplegades en els últims 4 anys”, ha assegurat Prieto i ha defensat que el govern espanyol ha treballat “per la gent corrent, pels jubilats, pels joves, per les dones, per les famílies, pensant en tothom i sense deixar ningú enrere”.

BIOGRAFIA PERE PARRAMON

Pere Parramon (Girona, 1977) és doctor en Història de l’Art i Màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Universitat de Girona, amb formació, entre altres àmbits, en Direcció de centres docents públics per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. Funcionari de carrera, ha estat cap d’estudis i director de l’Institut Rafael Campalans, i professor dels Instituts Jaume Vicens Vives i Comtessa Ermessenda, així com a la Universitat de Girona i a l’Escola Universitària de les Arts-ERAM.

Pel que fa a la gestió artística i cultural, ha estat president de l’Associació dels Amics del Museu d’Art de Girona, coordinador d’exposicions i adjunt a direcció de la Fundació Vila Casas, i comissari d’exposicions per a diferents museus i institucions. Membre de l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) i de la International Association of Critics of Art (AICA), així com de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), ha signat nombrosos articles i és autor dels llibres d’assaig Art contemporani a Girona, 1994-2019 (juntament amb M. Lluïsa Faxedas, GEiEG) i Juego de tronos: Realidades, ficciones, turismos (amb F. Xavier Medina, UCLM i UC), i de les novel·les El noi saltador i la reina dels guardians rossos i La llengua dels ocells (ambdues a Sd·edicions).