Enric Millo: “El Govern d’Espanya és actualment l’únic que ofereix i garanteix als catalans creixement econòmic, recuperació i creació d’ocupació”

Enric Millo: “El Govern d’Espanya és actualment l’únic que ofereix i garanteix als catalans creixement econòmic, recuperació i creació d’ocupació”

27/07/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat avui que “el Govern d’Espanya és actualment l’únic que ofereix i garanteix als catalans creixement econòmic, recuperació i creació d’ocupació”. Així ha valorat el delegat del Govern les dades de l’EPA conegudes avui i que indiquen que a Catalunya hi ha 79.200 aturats menys dels que hi havia el trimestre anterior, el que suposa una reducció del 13,74%,  i que Catalunya sigui la comunitat autònoma on més baixa l’atur i on més llocs nous de treball s’han creat, 72.600.

“Es tracta d’una notícia molt positiva que confirma que a Catalunya, malgrat hi ha un Govern de la Generalitat que només ens vol portar a l’1-O i que fa 22 mesos que no governa per a tots, i un president que fa 19 mesos que li dona l’esquena als catalans i a les seves necessitats i inquietuds, sortosament tenim un Govern a Espanya, que també és Govern dels catalans, que compleix i es manté en el camí de la recuperació econòmica”.

En aquest sentit, Enric Millo ha recordat que “l’objectiu del Govern d’Espanya és arribar als 20 milions de persones treballant el 2020”. “Actualment hi ha ja 18.813.000 persones amb feina a Espanya, el que suposa un ritme de creació d’ocupació per sobre de les expectatives del propi Govern, el que fa pensar amb prudència que l’objectiu marcat es podrà assolir fins i tot abans de la data que s’havia fixat”, ha afegit.

D’altra banda, el delegat del Govern s’ha referit als últims esdeveniments entorn al procés separatista lamentant que “el Govern de la Generalitat està intentant convertir Catalunya en una mena de camp de batalla artificial sobre els seus problemes interns, que no són els problemes dels catalans”. “Es tracta de problemes dels propis partits que donen suport al Govern, que estan discutint entre ells i pugnen per liderar les futures eleccions autonòmiques, i el que fan és utilitzar Catalunya i els catalans com a hostatges de les seves pròpies guerres, el que és inadmissible”, ha sentenciat.

Així mateix, Enric Millo ha criticat que “les amenaces del Govern de la Generalitat són constants i permanents, amenaça amb trencar l’Estat de Dret, amb situar-se per sobre de la legalitat democràtica vigent, amb desobeir les sentències dels tribunals i fins i tot ara amenaça amb denunciar la Guàrdia Civil i els jutges”. “És un Govern de la Generalitat que està nerviós, que ha perdut el nord i que ha perdut absolutament el seny”, ha afirmat afegint que “és lamentable que s’intenti confondre l’opinió pública, perquè la Guàrdia Civil fa les seves funcions actuant com a Policia judicial d’acord amb les ordres que rep dels jutges”.

D’altra banda, el delegat del Govern ha assenyalat que “la proposta de modificació de la reforma del Reglament del Parlament que es va aprovar ahir és un atemptat contra el sistema democràtic que vulnera els drets dels diputats dels grups de l’oposició, part fonamental del funcionament normal d’un parlament democràtic, que ells han convertit en una corretja de transmissió dels seus propis objectius polítics”.

En aquest sentit, Enric Millo ha assegurat que “el Govern espanyol continuarà fent el que li toca fer, que és garantir que la democràcia funciona i protegir els drets i llibertats del conjunt dels catalans davant les amenaces sistemàtiques i els tics autoritaris que porta a terme actualment el Govern de la Generalitat”.

El delegat del Govern ha fet aquestes declaracions després de visitar la comissaria de la Policia Nacional de Lloret de Mar amb el subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante. Tal i com ha explicat Enric Millo, aquesta comissaria “ha estat remodelada recentment amb una inversió de 200.000 euros per tal d’adaptar les instal•lacions a les seves necessitats i poder prestar els serveis amb una major qualitat i amb una major i millor atenció a les persones que la visiten, i als funcionaris i agents de la Policia que hi treballen”.