Novembre

30/11/2009

Foment aprova el traçat del tram Gerri de la Sal de la N-260 (Lleida)

El Ministeri de Foment ha aprovat l'expedient d'informació pública i el projecte de traçat del condicionament del tram de Gerri de la Sal de la carretera N-260 (Eix Pirinenc) a la província de Lleida, segons ha publicat avui el Butlletí Oficial de l'Estat.

foto familia
30/11/2009

El Ministeri de Vivenda compromet 16,6 milions d’euros que facilitaran la construcció o rehabilitació de 3.000 habitatges a Catalunya

El Ministeri de Vivenda ha compromès 16,6 milions d'euros en diverses actuacions de sòl i de rehabilitació i renovació que permetran la construcció o millora de 3.021 habitatges a Catalunya.

roda premsa
27/11/2009

José Blanco i Joaquim Nadal signen quatre convenis de col•laboració en matèria d’infraestructures

El ministre de Foment, José Blanco, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, han signat avui a Barcelona quatre convenis de col·laboració sobre infraestructures a Catalunya.

27/11/2009

Foment destina 56,3 milions a la connexió del Corredor Mediterrani amb la línia d’alta Velocitat Madrid–Barcelona

El Consell de Ministres ha autoritzat avui al Ministeri de Foment a licitar les obres d'electrificació de la connexió del corredor Mediterrani amb la línia d'alta Velocitat Madrid-Barcelona-Frontera Francesa. El pressupost de licitació ascendeix a 48.516.580,18 euros sense IVA (més de 56,27 milions d'euros amb IVA).

27/11/2009

Autoritzada la modificació del conveni per al finançament d’infraestructures rurals i del cicle integral de l’aigua a Catalunya

El Consell de Ministres ha autoritzat, en la seva reunió d'avui, la subscripció d'una addenda per la qual es modifica el conveni de col·laboració per al finançament d'infraestructures del cicle integral de l'aigua i infraestructures rurals.

visita
27/11/2009

La Subdelegada del Govern visita les obres del projecte d’un camí per a vianants entre el carrer Colom i el cap de Salou

Aquest matí la Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, ha visitat, acompanyada de l’Alcalde de Salou, Pere Granados, i el Cap de la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient, Jordi Galofré, les obres del projecte de la primera fase del camí de vianants entre el carrer Colom i el cap de Salou.

foto familia
27/11/2009

Enagás invertirà a Catalunya 685 milions d’euros en els propers anys

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat García, han visitat avui la Planta de Regasificació d'Enagás a Barcelona.

petita
26/11/2009

El Delegat del Govern a Catalunya visita obres finançades pel FEIL a Terrassa

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, i per l’Alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha visitat avui obres amb càrrec al Fons Estatal d’Inversió Local al municipi de Terrassa.

visita
24/11/2009

El Delegat del Govern a Catalunya visita obres finançades pel FEIL a Mataró

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, i per l’Alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha visitat avui obres amb càrrec al Fons Estatal d’Inversió Local al municipi de Mataró, capital del Maresme.

24/11/2009

El nombre de pensions a Catalunya va ascendir a 1.534.621 el novembre

El nombre de pensions a Catalunya va ascendir a 1.534.621 el novembre el que representa un increment de l'1,8% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons dades de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) del Ministeri de Treball i Immigració.

23/11/2009

Fomento inicia els treballs per a la construcció de la nova estació de Sant Andreu Comtal (Barcelona)

El Ministeri de Foment, a través d'Adif, està executant els treballs previs a l'inici de la construcció de les estructures de la nova estació soterrada de Sant Andreu Comtal, a Barcelona. Aquestes obres s'emmarquen en el tram la Sagrera-Nus de la Trinitat de la Línea d'Alta Velocidad Madrid-Barcelona-frontera francesa.

21/11/2009

L’Aeroport de Barcelona realitza un simulacre general d’emergència

L’Aeroport de Barcelona, seguint el programa del Pla d’Emergències Aeronàutiques, ha realitzat avui un simulacre, anomenat “Albatros”, amb l’objectiu d’avaluar els procediments d’actuació i coordinació en ell establerts, analitzant l’eficàcia dels mateixos i el grau de coneixement i integració de tots el col·lectius implicats en l’atenció d’una emergència aeronàutica.

presentacio
20/11/2009

El nou Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local destinarà més de 796 milions d’euros a Catalunya

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat pel President de la Federació de Municipis, Manuel Bustos, i pel President de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, Salvador Esteve, ha presidit aquest matí una Jornada Informativa sobre el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local.

reunió
19/11/2009

El nou Penta 2009 inicia la seva activitat amb la constitució dels òrgans directiu i executiu

Aquest matí s’ha celebrat a la seu d’aquesta Subdelgació del Govern la reunió constitutiva dels òrgans directiu i executiu del PENTA 2009.

19/11/2009

Blanco signa cinc convenis de l’ 1% Cultural per a la recuperació del patrimoni història a Girona i Tarragona

El ministre de Foment, José Blanco, ha signat avui a Madrid cinc convenis de col·laboració de l'1% Cultural per a la recuperació del patrimoni històric a Girona i Tarragona.

19/11/2009

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre inicia les obres de les estacions de desinfecció d’embarcacions als embassaments de Rialb i Talarn

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre ha iniciat les obres de construcció de les estacions de rentat i desinfecció d'embarcacions en els embassaments de Rialb i Talarn, a Lleida. Aquestes actuacions suposen una inversió conjunta de 120.000 euros.

19/11/2009

El número mitjà d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 419.007

A l’octubre, el número mitjà d’afiliats estrangers a la Seguretat Social va assolir els 419.007, xifra que suposa un decreixement interanual del -9,89%. A tota Espanya, la mitjana d’afiliats estrangers es va situar en 1.892.298.

ministra
18/11/2009

Elena Espinosa subratlla el compromís del Govern per fomentar en la societat una responsabilitat col·lectiva sobre la conservació del patrimoni forestal espanyol

Els cinc bombers de Lleida morta a l'incendi d'Horta de Sant Joan, del 21 de juliol d'aquest any, van ser alguns dels condecorats amb les les Ordres del Mèrit Mediambiental.

18/11/2009

Elena Espinosa subratlla que la creació de la Reserva Marina de Palamós-Illes Formigues compta amb un ampli suport social i institucional

La Ministra de Medi ambient, i Medi Rural i Marí ha subratllat, al Congrés, que la creació de la Reserva Marina de Palamós-Illes Formigues compta amb un ampli suport social i institucional. Elena Espinosa ha destacat que aquesta futura Reserva Marina, una antiga aspiració del sector pesquer professional de la zona, és recolzada per la Comunitat Autònoma, les Universitats, grups ecologistes, organitzacions de la societat civil i els Ajuntaments de Palamós, Platja d’ Cèrcol, Mont-Ras, Calonge i Palafrugell.

reunió
17/11/2009

Més del 85% de les llars dels municipis de Lleida on cessarà la televisió analògica ja accedeix a la TDT

El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, la Subdelegació del Govern a Lleida i representants dels municipis de la provínica on es produirà el cessament analògic de la segona fase del Pla Nacional de Transición a la TDT han mantingut aquest matí una reunió executiva en la qual s’han abordat, entre d’altres qüestions, les accions d’informació al ciutadà en el procés de transició de la nova televisió digital.

recorregut per l'estacio
16/11/2009

El delegat del Govern a Catalunya visita les noves instal•lacions de l’estació d’Adif a Platja de Castelldefels (Barcelona)

El delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha visitat avui dilluns les noves instal·lacions i equipaments que Adif ha posat en servei en l'estació de Platja de Castelldefels, situada en la línia Barcelona-Vilanova-Sant Vicenç de Calders i que és utilitzada diàriament per 1.840 viatgers.

visita obres
16/11/2009

El Delegat del Govern a Catalunya visita obres finançades pel FEIL a Gavà

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, i per l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha visitat avui obres amb càrrec al Fons Estatal d’Inversió Local al municipi de Gavà, a la comarca del Baix Llobregat, on el Fons ha finançat ja 297 projectes de 30 poblacions, per un import de 78.088.488,68 euros, i que han ocupat a un total de 5.475 persones, xifra que supera en un 163% el nombre estimat inicialment, que era de 3.347.

inauguracio pavello
13/11/2009

El Delegat del Govern visita les obres finançades pel FEIL a Mollerussa

Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, acompanyat de Teresa Ginestà, alcaldessa de Mollerussa, i de José Angel Flores, Subdelegat del Govern a Lleida, ha visitat avui obres amb càrrec al Fons Estatal d’Inversió Local a la capital del Pla d’Urgell, on el Fons Estatal d’Inversió Local ha transferit ja 1.610.959,75 € dels 2.316.068,00 € que van ser assignats per al desenvolupament de quatre projectes, que han ocupat a un total de 151 persones.

tallen cinta
12/11/2009

Inauguració del nou aquarterament de la Guàrdia Civil a Tremp (Lleida)

El Director General de la Policia i de la Guàrdia Civil, Francisco Javier Velázquez López, ha presidit en la tarda d'avui la inauguració del nou aquarterament amb què comptarà la Guàrdia Civil a la localitat de Tremp (Lleida).

imatge presentacio
12/11/2009

Francisco Javier Velázquez i Joan Rangel han presidit avui la incorporació de 293 agents de la Policia Nacional a Catalunya

El Director General de la Policia i de la Guàrdia Civil, Francisco Javier Velázquez , i el Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, han presidit aquest matí la presentació de 293 nous policies a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya.

12/11/2009

L’empresa catalana Ceràmica Cumella obté el Premi Nacional d’Artesania 2009

L'empresa catalana Ceràmica Cumella S.L. ha estat guardonada amb el Premi Nacional d'Artesania 2009. Responsables d'aquesta empresa van recollir avui el premi durant un acte que es va celebrar a la seu del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, a Madrid.

11/11/2009

Garmendia: “L'Estratègia Estatal d'Innovació és un Pacte per la Innovació"

La ministra ha destacat la inversió de 442M€ que el Ministeri de Ciència i Innovació ha destinat a parcs el 2009, destinant concretament als Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya, 87,7M€. Així mateix, ha recordat que des de 2005, el Govern ha destinat als Parcs espanyols, 1.643M€, a través de les diferents convocatòries.

11/11/2009

El MARM avalua favorablement el magatzem subterrani de gas natural a Amposta

El Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí (MARM) ha formulat la Declaració d'Impacte Ambiental favorable a la realització del projecte “Magatzem subterrani gas natural Amposta (Permís Castor)”.

10/11/2009

La Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació posa en marxa a Tarragona el programa “Jornades Empreses en Xarxa”

La Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, a través de l'entitat pública empresarial red.es, desenvolupa a Tarragona el programa “Jornades Empreses en Xarxa”.

subdelegada tgn presenta feil 2010
09/11/2009

El nou Fons Estatal 2010 comporta una inversió a Tarragona que supera els 85 milions d’euros

La Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, ha presentat aquest matí en roda de premsa els continguts del nou Fons estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat local, 2010, que comporta per a la província de Tarragona una inversió disponible de 85.285.350 euros, dels quals el 80% (68.194.101) són per a inversió i el 20% (17.091.249) són per a despesa social.

visita obra ullastrell
09/11/2009

La Subdelegada del Govern a Barcelona visita obres finançades pel FEIL al Vallès Occidental

A la comarca, l’ocupació generada pel FEIL és de 7.200 persones (que supera en un 136% l’estimació inicial), i l’import total transferit supera els 98 milions d’euros

06/11/2009

El Govern autoritza a Foment la despesa per modificar el contracte de la concessionària de Figueres-Perpinyà

El Consell de Ministres ha autoritzat avui al Ministeri de Foment a adquirir compromisos de despesa amb càrrec a exercicis futurs per possibilitar la subscripció d'una addenda al contracte de concessió del projecte, construcció, manteniment i explotació de la secció Internacional Figueres-Perpinyà de la nova línia ferroviària d'alta velocitat.

06/11/2009

Foment ha invertit a Catalunya a prop de 10.000 M€ en els últims cinc anys

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, va indicar avui a Barcelona que la inversió ferroviària en la comunitat durant 2010 superarà els 1.880 M€.

Més del 91% de les llars dels municipis de Girona on cessarà la televisió analògica ja accedeixen a la TDT
05/11/2009

Més del 91% de les llars dels municipis de Girona on cessarà la televisió analògica ja accedeixen a la TDT

El Ministeri d’Indústria, la Subdelegació del Govern de Girona i representants dels municipis on és substituirà l’emissió analògica per la digital han mantingut una reunió sobre actuacions d’informació al ciutadà.

presentacio projecte
04/11/2009

Adif invertirà 4,2 milions d’euros en millorar l’accessibilitat i la qualitat de les instal•lacions a l’estació de Badalona (Barcelona)

S’eliminaran les barreres arquitectòniques amb la construcció d’un nou pas inferior dotat d’escales mecàniques i ascensors i la creació de recorreguts guiats per a invidents.

Teresa Ribera ha subratllat que un acord a Copenhaguen és el millor senyal per orientar el sector empresarial
04/11/2009

Teresa Ribera ha subratllat que un acord a Copenhaguen és el millor senyal per orientar el sector empresarial

En l'esdeveniment paral·lel de The Climate Group' durant la Conferència de Nacions sobre Canvi Climàtic a Barcelona ha assenyalat que els reptes de la Presidència espanyola de la Unió Europa seran posar en marxa el Tractat de Lisboa i desenvolupar els compromisos que s'assoleixin en la Cimera del Clima a Copenhaguen.

04/11/2009

Fomento destina 1,8 milions a cinc projectes de recuperació de patrimoni històric a Catalunya

El Ministeri de Foment destinarà una partida d'1.817.840,14 euros a cinc projectes de recuperació de patrimoni històric a Catalunya, amb càrrec als fons que es generen per a l'1% Cultural per la contractació d'obra pública. Aquesta partida va ser aprovada pels ministeris de Foment i Cultura en la Comissió Mixta de l'1% Cultural celebrada en la tarda ahir a Madrid.

Es constitueix la Comissió Informativa del Fons Estatal per a l’ocupació i la sostenibilitat local
04/11/2009

Es constitueix la Comissió Informativa del Fons Estatal per a l’ocupació i la sostenibilitat local

Representants del món municipal, patronals i sindicats s'han reunit amb el Delegat i els Subdelegats per fer balanç del FEIL 2009 i per afrontar els reptes del Fons pel 2010.

Més del 88% de les llars de Catalunya ja accedeixen a la TDT
04/11/2009

Més del 88% de les llars de Catalunya ja accedeixen a la TDT

El Ministeri d’Indústria, la Subdelegació del Govern i representants dels municipis de Barcelona on se substituirà l’emissió analògica per la digital han mantingut una reunió sobre actuacions d’informació al ciutadà.

04/11/2009

Foment aprova l’Estudi Informatiu per a la integració de la línia C-2 a L´Hospitalet de Llobregat

La meitat de l’obra es farà amb tuneladora per evitar molèsties als veïns i minimitzar les afeccions al trànsit ferroviari.

Elena Espinosa destaca la necessitat d'una transició ràpida i justa cap a una economia mundial amb baixes emissions de carboni
03/11/2009

Elena Espinosa destaca la necessitat d'una transició ràpida i justa cap a una economia mundial amb baixes emissions de carboni

A l'acte “Transició justa davant el canvi climàtic” celebrat en Barcelona la Ministra de Medi ambient, i Medi Rural i Marí ha declarat que cal avançar en la direcció d'una nova economia basada en principis ecològics que inverteixi en economia verda i fomenteu la participació mitjançant el diàleg social.

banner campanya
03/11/2009

Els ajuntaments poden des de demà presentar les seves sol•licituds per finançar projectes amb càrrec al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local

Els ajuntaments, mancomunitats i agrupacions de municipis podran presentar a partir de demà dimecres les sol·licituds de finançament dels projectes amb càrrec al nou Fons Estatal per al Lloc de treball i la Sostenibilitat Local, dotat amb 5.000 milions d'euros, i que va ser aprovat pel Consell de Ministres el passat 23 d'octubre.

compareixença
03/11/2009

Més del 86% de les llars dels municipis de Tarragona on cessarà la televisió analògica ja accedeixen a la TDT

El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, la Subdelegació del Govern a Tarragona i representants dels municipis on cessarà la televisió analògica han mantingut aquest matí una reunió executiva en la qual s’han abordat, entre d’altres qüestions, les accions d’informació al ciutadà en el procés de transició de la nova televisió digital.

03/11/2009

El número mig d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya s'ha situat en 3.143.554

La taxa interanual de l'afiliació mitjana a la Comunitat de Catalunya ha registrat el passat mes un -6,32% cosa que suposa una variació de -211.973 afiliats.