Teresa Ribera ha subratllat que un acord a Copenhaguen és el millor senyal per orientar el sector empresarial

Teresa Ribera ha subratllat que un acord a Copenhaguen és el millor senyal per orientar el sector empresarial

04/11/2009

En l'esdeveniment paral·lel de The Climate Group' durant la Conferència de Nacions sobre Canvi Climàtic a Barcelona


  • Ha assenyalat que els reptes de la Presidència de la Unió Europa, que exercirà Espanya durant el primer semestre de 2010, seran posar en marxa el Tractat de Lisboa i desenvolupar els compromisos que s'assoleixin en la Cimera del Clima a Copenhaguen.

La Secretària d'Estat de Canvi Climàtic, Teresa Ribera, ha destacat que des del punt de vista empresarial un acord a Copenhaguen en matèria de canvi climàtic és el millor senyal per orientar les inversions a mitjà i llarg termini de les companyies, així com per generar confiança en els mercats. La Secretària d'Estat ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en l'esdeveniment paral·lel organitzat per The Climate Group en el marc de la Conferència de Nacions Unides sobre canvi climàtic que es celebra del 2 al 6 de novembre a Barcelona.

Ha assenyalat que els grans reptes de la Presidència de la Unió Europa, que exercirà Espanya durant el primer semestre de 2010, seran posar en marxa el Tractat de Lisboa i desenvolupar els compromisos que s'assoleixin en la Cimera del Clima a Copenhaguen al final d'aquest any.

Teresa Ribera ha destacat que el sector empresarial té una responsabilitat clau en aquesta fase de transició del nostre model econòmic cap a un desenvolupament baix en carboni que ens marcarà el camí d'un futur compromís a Copenhaguen. Ha fet especial recalcament en la necessitat de reinventar-se, especialment aquells sectors més afectats per l'actual crisi, recolzant-se en criteris d'eficiència i productivitat.

A més ha apuntat que els governs i les empreses han de treballar conjuntament per generalitzar les tecnologies actuals basades en energies renovables, així com d'estalvi i eficiència energètica. De la mateixa manera, paral·lelament s'ha de fer una aposta forta en aquells desenvolupaments tècnics incipients que apunten a una revolució tecnològica en un horitzó a llarg termini.

Els governs han de gestionar aquesta transició mitjançant marcs reguladors que estableixin els senyals adequats que incentivin determinades opcions tecnològiques, així com oferir la protecció als sectors més vulnerables.