El SIVE de la Guàrdia Civil localitza una pastera amb 16 estrangers a bord a Cabrera que han entrat de forma il·legal a Espanya

26/09/2017

Una segona embarcació ha estat detectada a primera hora del matí en la costa de Santanyí (Caló des Moro) sent localitzats 7 ciutadans estrangers més


El Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) de la Guàrdia Civil va detectar anit (22 hores) una embarcació tipus pastera en aigües del sud-est de Cabrera. Poc després el patruller del Servei Marítim de la Benemérita va interceptar l'embarcació amb 16 immigrants a bord (2 d'ells menors d'edat) que havien entrat de forma il·legal a Espanya.

La Guàrdia Civil va rescatar als immigrants en condicions marítimes complicades i els va traslladar a la base de Porto Pi a Palma de Mallorca. Posteriorment van passar a dependències de la Comandància de Palma per iniciar els tràmits habituals en aquests casos abans de ser posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia. El SIVE ja va detectar al juliol i a l'abril passats a altres cinc embarcacions tipus pastera, totes elles en els voltants de l'Arxipèlag de Cabrera.

Mentre la patrulla de la Guàrdia Civil socorria i conduïa fins a Palma als integrants de la primera pastera, una segona embarcació ha estat localitzada a primera hora d'aquest matí en la costa de Santanyí, concretament al Caló des Moro. Fins al moment han estat interceptats 7 immigrants més, encara que el dispositiu es manté actiu.

Una vegada posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia, 21 dels immigrants interceptats (els menors passen a tutela del Consell de Mallorca) seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.

Amb les d'ahir i avui són 16 les embarcacions d'aquestes característiques que han estat localitzades en Balears aquest 2017. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions tipus pastera; tres en 2015 i dos en 2014.