La GC consolidarà aquest estiu la presència de policies italians i reforçarà la lluita contra la violència de gènere a Formentera

Salom i Ferrer presidint la junta

02/03/2017

La delegada del Govern, Maria Salom, ha copresidit amb el president del Consell, Jaume Ferrer, la Junta Local de Seguretat


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidido aquest matí la Junta Local de Seguretat de Formentera amb el president del Consell Insular, Jaume Ferrer, en una reunió celebrada en l'Ajuntament de la pitusa menor en la qual també han participat el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló, regidors i membres de la Policia Nacional i Policia Local.

En primer lloc, Salom ha posat de manifest que la “seguretat és un element  importantíssim per a una destinació com a Balears i les juntes són una bona eina per treballar junts i millorar tot el possible l'estada dels nostres turistes i el benestar dels nostres veïns”.

A Formentera l'evolució de la delinqüència en 2016 va ser “molt positiva, estabilitzant-se les infraccions penals després d'una temporada rècord” i amb descensos importants en robatoris amb força (-16%), furts (-1,6%) o substracció de vehicles (-1,1%). Les úniques dades negatives van ser la pujada de robatoris amb violència (comptabilitzats 6, enfront de 3 de 2015) i les denúncies per violència de gènere, un 4% més. En aquest últim aspecte, la delegada ha proposat la signatura d'un Conveni Viogen com el qual ja existeix en nombrosos municipis de Balears.

D'altra banda, la Guàrdia Civil ha mostrat les seves predisposició a consolidar la presència de policies italians en la pitiusa menor com en els últims estius. Els ‘carabinieri’ tenen una transcendència molt important, tant dins de Balears com al seu propi país. A més de la labor preventiva i dissuasòria que fan, també ajuden amb la seguretat ciutadana, vigilància en ports esportius, empreses locals i auxiliant als turistes italians a l'hora d'interposar denúncies, ha explicat el coronel.


Col·laboració Consell Insular

En aquest sentit, aquest estiu vindrà un agent italià especialitzat en Tràfic, un dels serveis que la pròpia Guàrdia Civil també reforçarà. El coronel Barceló ha agraït una vegada més la col·laboració del Consell de Formentera a l'hora de facilitar la cerca d'allotjament per als agents estrangers.

Finalment, en relació a l'Operació Estiu 2017 del Ministeri de l'Interior, la delegada del Govern ha assenyalat que Formentera tornarà a ser prioritària tant en els reforços de Guàrdia Civil com en les Patrulles Mixtes Internacionals ja assenyalades. “Volem que vengen més agents i durant més temps”, ha assegurat Salom.

Tant la delegada com el pressenteix del Consell han valorat positivament la col·laboració i coordinació policial a Formentera, que segueix millorant temporada després de temporada.