Palmer: “No oblidem, recordarem sempre a els qui van deixar la seva vida per aconseguir, mantenir i consolidar la nostra democràcia”

Palmer, durant la visita guiada a l'exposició

22/01/2015

La delegada del Govern i el cap superior de la Policia Nacional en Illes Balears han inaugurat aquesta tarda l'exposició ‘La victoria de la libertad: la Policía Nacional contra el terrorismo’ / La mostra itinerant romandrà fins al 31 de gener al Centre d'Història i Cultura Militar (c/ San Miguel, 69 bis) de Palma


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, i el cap superior de la Policia Nacional a les Illes, Antonio Jarabo, han inaugurat aquesta tarda l'exposició La victoria de la libertad: la Policía Nacional contra el terrorismo en un emotiu acte celebrat al Centre d'Història i Cultura Militar de Palma de Mallorca. Palmer ha aprofitat per recordar que “des de les institucions, des del Govern, des de la societat espanyola en general, no oblidem i recordarem sempre a els qui van deixar la seva vida per aconseguir, mantenir i consolidar una democràcia com la qual avui gaudim a Espanya enfront del terrorisme d'ETA o qualsevol tipus de terrorisme que amenaci el nostre sistema democràtic, basat en els drets i llibertats individuals”.

L'exposició, organitzada de forma itinerant per tota Espanya, pretén posar de manifest davant la societat balear la contribució de la Policia Nacional en la lluita contra el terrorisme, des de diferents perspectives.

En la seva intervenció, Palmer ha assenyalat que “avui és un d'aquests dies en els quals públicament els espanyols retem homenatge a totes aquelles persones de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat -agents de la Policia Nacional en aquest cas- que durant més de 40 anys han sofert, lluitat i defensat a Espanya del salvatge terrorisme d'ETA. Avui és un d'aquests dies que aixequem la veu i recordem tot allò que hem patit durant tants anys fins a ‘abans-d'ahir’, encara que hi hagi alguns que tenen una memòria fràgil i olvidadiza para segons quines coses”.


"Ferms en la lluita fins a la seva desaparició definitiva"

Una mostra que rendeix honor “a les gairebé 1.000 víctimes que ha deixat al nostre país una barbàrie terrorista que avui sembla llunyana, però que va copejar les nostres vides fins a fa pocs anys. Això ho recordem tots els espanyols, però especialment els mallorquins, ja que va anar aquí, a Calvià, on ETA va deixar la seva última estampa de terror i mort, esbiaixant la vida dels joves Carlos i Diego, sempre presents entre nosaltres. I d'aquest lamentable crim només fa cinc anys... Convé no oblidar-ho i mantenir-se ferms en la lluita contra ETA fins a la seva desaparició definitiva”, ha afegit la delegada del Govern.

L'exposició, que romandrà a Palma fins al proper 31 de gener, mostra no només els danys materials sinó també els efectes en les víctimes i familiars que han sofert les conseqüències de la barbàrie. “La Veritat, Justícia, Memòria i Dignitat, paraules totes representades en aquesta mostra, han de romandre en les nostres memòries, han de reconèixer-se públicament quantes vegades faci mancada, sobretot davant aquells que volen fer ‘creu i ratlla’ com si aquí no hagués passat gens, com si uns no haguessin volgut imposar les seves idees amb pistoles i bombes… causant dolor per a tota la vida a milers de famílies innocents”, ha continuat Palmer.

La delegada del Govern ha finalitzat la seva intervenció manifestant que “més enllà d'actes com el d'avui, jo no oblit, tinc ben present tot el que heu sofert… tot el que hem sofert els espanyols en aquests últims 40 anys. Gràcies a tots els que ens heu defensat i seguiu defensant d'aquesta detestable xacra”.

Després dels parlaments, Palmer, Jarabo i la resta d'autoritats i convidats han realitzat una visita guiada per la mostra.