El Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua destaca la tendència creixent en la comercialització del cava el 2010

28/02/2011

En la presentació dels resultats del passat exercici del Consell Regulador
del Cava


Josep Puxeu ressalta l'increment en les exportacions del 13,7%,  amb 150 milions d'ampolles comercialitzades a l'exterior, i el  augment en el mercat interior del 8,4%.

El Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua subratlla la bona  marxa de la mesura de promoció en mercats de tercers països  de l'Organització Comuna del Mercat (OCM) del Vi.

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha participat avui a Barcelona, al costat del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el president del Consell Regulador del Cava, Gustau Garcia Guillamet, entre altres autoritats, en l'acte de presentació dels resultats econòmics de l'exercici
2010 del Consell Regulador del Cava.

Durant la seva intervenció, Josep Puxeu ha felicitat els representants del sector pels bons resultats obtinguts el 2010, ja que han recuperat la tendència creixent en la comercialització de les seves produccions.

D'aquesta manera, el increment en les exportacions va ser 13,7%, amb 150 milions d'ampolles comercialitzades a l'exterior, mentre que el mercat interior va créixer un 8,4% pel que fa a 2009.

En aquest sentit, el secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua ha destacat la
bona marxa de la mesura de promoció en mercats de tercers països de la Organització Comuna del Mercat (OCM) del Vi, que persegueix fomentar el coneixement de les característiques i qualitats dels vins europeus de qualitat,  entre els quals destaca el cava, per millorar la seva posició competitiva, consolidar-los i situar-los en nous mercats.

Aquesta eina ha tingut una important repercussió en els vins i caves espanyols, ja que en els dos primers exercicis pressupostaris (2009 i 2010) es han finançat un total de 464 programes de promoció desenvolupats en més de 30 països, amb una inversió subvencionable total de 62,4 milions d'euros i que han rebut ajuts del programa de suport per valor superior a 31 milions.

Així mateix, es troben en ple desenvolupament els programes que es finançaran amb càrrec a l'exercici 2011.

La Denominació d'Origen del cava s'estén per més de 159 municipis, que es distribueixen per set comunitats autònomes: 63 de la província de Barcelona, 52 de Tarragona, 12 de Lleida, cinc de Girona, 18 de la Rioja, dues de Saragossa, tres d'Àlaba, dues de Navarra i els de Requena (València) i Almendralejo (Badajoz).