Febrer

28/02/2011

El Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua destaca la tendència creixent en la comercialització del cava el 2010

Josep Puxeu ressalta l'increment en les exportacions del 13,7%, amb 150 milions d'ampolles comercialitzades a l'exterior, i el augment en el mercat interior del 8,4%.

grup
28/02/2011

Foment destina 7,5 milions d’euros per a la rehabilitació de tres pavellons del recinte històric de Sant Pau

La secretària d'Estat de Vivenda i Actuacions Urbanes, Beatriz Corredor, ha presentat avui les noves actuacions de rehabilitació que finançarà el Ministeri de Foment en el recinte modernista de Sant Pau, a Barcelona, a través d'una inversió addicional de 7,5 milions d' euros.

inauguració
27/02/2011

El Delegat del Govern a Catalunya ha inaugurat l’arxiu municipal de Malgrat de Mar

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy, ha visitat avui aquest municipi del Maresme, on ha inaugurat el nou arxiu municipal, que està ubicat al Centre Cultural Can Serra.

parlaments
26/02/2011

La Seu inaugura la rehabilitació de la Capella Immaculada del Centre Cultural Les Monges

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el Subdelegat del Govern a Lleida, José Ángel Flores, entre d’altres autoritats, han presidit aquest matí l’acte d’inauguració de les obres de rehabilitació dutes a terme en els darrers anys a la Sala de la Capella Immaculada del Centre Cultural Les Monges de la capital de l’Alt Urgell.

Constituïda la Comissió de seguiment de les inversions de millora del Pla de Protecció Integral del Litoral, previstes per l’empresa Repsol
25/02/2011

Constituïda la Comissió de seguiment de les inversions de millora del Pla de Protecció Integral del Litoral, previstes per l’empresa Repsol

Aquest matí s’ha constituït a la Subdelegació del Govern a Tarragona, la Comissió de Seguiment de les inversions de millora del Pla de Protecció Integral del Litoral, previstes per l’empresa Repsol, tal i com es va acordar a la reunió portada a terme a l’Autoritat Portuària de Tarragona, el dia 17 de gener de 2011.

foto
24/02/2011

José Ángel Flores visita obres a Montoliu de Segarra valorades en 270.000 € procedents de Fons de l’Estat

José Ángel Flores, Subdelegat del Govern a Lleida, acompanyat de l’alcalde Josep Balcells i membres de la Corporació Municipal, han visitat aquest matí tres obres a Montoliu de Segarra que han estat subvencionades amb Fons Estatals per valor de 270.146 euros.

24/02/2011

El nombre de pensions a Catalunya es va situar en 1.568.255 al febrer

El número de pensions a Catalunya es va situar en 1.568.255 al febrer el que representa un increment del 1,8% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons dades de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) del Ministeri de Treball i Immigració.

placa
23/02/2011

L’Estat ha atorgat crèdits per valor de 30 milions d’euros al Parc Tecnològic de Lleida

Àngel Ros, alcalde de Lleida, y José Angel Flores, Subdelegado del Gobierno en Lleida, acompañado del vicepresidente del Parque y otras autoridades, han inaugurado hoy el CeDiCo del Parque Científico Tecnológico y Agroalimentario de Lleida (PCiTAL) en el que ha colaborado el Ministerio de Ciencia e Innovación.

obres
23/02/2011

El MARM inverteix 9,4 milions d'euros en la rehabilitació del passeig marítim de Badalona

El director general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Pedro Antonio Ríos, acompanyat pel delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i per l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, han visitat les obres en execució del passeig marítim de Badalona (Barcelona), que té un import d'inversió previst de 9.483.156 euros.

22/02/2011

Adif adjudica l'obra de supressió del pas a nivell de la Plaça dels Carros, a Tarragona

Aquesta actuació, que compta amb una inversió de 3 milions d'euros, augmentarà de manera significativa les condicions de seguretat per als vianants, els vehicles i les circulacions ferroviàries

22/02/2011

El Instituto de Salud Carlos III destina casi 24 millones de euros a la financiación en Cataluña de 220 nuevos proyectos de investigación

L'objectiu de la convocatòria és finançar projectes de les diferents comunitats autònomes centrats en les línies de recerca prioritàries fixades per la AES entre les quals destaquen totes aquelles dirigides a escurçar els temps entre les troballes del laboratori i la seva aplicació al pacient i la millora de l'atenció i pràctica clínica.

22/02/2011

Capitania Marítima a Tarragona imposa garanties de més de 200 mil euros a dos vaixells

La Capitania Marítima del Ministeri de Foment a Tarragona ha imposat aquests darrers dies garanties econòmiques a dos vaixells al seu pas per la costa tarragonina per qüestions relacionades amb el medi ambient i el manteniment de la nau.

22/02/2011

El projecte PROMOTRUF revalorarà la tòfona negra en millorar les tècniques d'identificació i els sistemes de certificació de qualitat

Es desenvoluparà a Catalunya en 51 municipis de Lleida i 36 municipis de Tarragona, i a Aragó en 202 municipis de Osca i 236 municipis de Terol.

22/02/2011

La mitjana d’afiliats estrangers a la Seguretat Social es va situar en 391.167

La mitjana d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va assolir els 391.167 al gener de 2011, fet que suposa un decreixement interanual del -1,14%. En tota Espanya, la mitjana d’afiliats estrangers es va situar en 1.777.567.

visita
21/02/2011

El Delegat del Govern a Catalunya visita diverses obres finançades pels fons estatals a la comarca del Berguedà

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha visitat avui la comarca del Berguedà per veure de primera mà la realització de diversos projectes municipals realitzats amb finançament del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) i també del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenabilitat (FEOSL).

cinta
18/02/2011

El Delegat del Govern a Catalunya inaugura el carrer Santa Margarida, a Castellgalí

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per l’alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, ha visitat avui aquest municipi del Bages, on ha inaugurat el carrer Santa Margarida, que ha estat urbanitzat amb el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local amb un import de 152.139 euros.

17/02/2011

Acuamed adjudica per 2,2 milions d’euros tres obres del Pla de Restitució Territorial per a la descontaminació de l’embassament de Flix (Tarragona)

El consell d'administració de la societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies, Acuamed, en la reunió celebrada avui, ha adjudicat tres noves obres incloses en el Pla de Restitució Territorial associat a les obres de descontaminació de l'embassament de Flix, que sumen una inversió total de 2,2 milions d'euros.

campus
17/02/2011

Beatriz Corredor inaugura 70 allotjaments protegits del Pla Estatal de Vivenda a la Universitat de Girona

La secretària d'Estat d'Habitatge i Actuacions Urbanes, Beatriz Corredor, ha inaugurat avui 70 allotjaments protegits del Pla Estatal d'Habitatge, al Campus de Montilivi de la Universitat de Girona.

El Delegat del Govern a Catalunya visita diverses obres amb inversions del Govern d’Espanya a la Segarra i l’Urgell
17/02/2011

El Delegat del Govern a Catalunya visita diverses obres amb inversions del Govern d’Espanya a la Segarra i l’Urgell

Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, i José Ángel Flores, Subdelegat del Govern a Lleida, han visitat el convent de Sant Ramon i el museu de la mecanització del camp de Cal Trepat de Tàrrega (obres FEOSL), així com la inversió de l’1% Cultural al Sindicat de Cervera

estacio
16/02/2011

José Blanco presenta la nova estació de rodalies de La Sagrera-Meridiana a Barcelona

El ministre de Foment, José Blanco, ha assistit avui a Barcelona l'acte de presentació de la nova estació de rodalies de la Sagrera-Meridiana.

El Delegat del Govern a Catalunya ha visitat les obres d’acondicionament del Castell de Castelldefels
15/02/2011

El Delegat del Govern a Catalunya ha visitat les obres d’acondicionament del Castell de Castelldefels

El projecte de rehabilitació del Castell de Castelldefels (Baix Llobregat) ha estat finançat en part a càrrec de l’1% Cultural, del Ministeri de Foment, amb un pressupost de 500.000euros

foto
15/02/2011

Millores en la tramitació de permisos d’actuacions de colles trabucaires

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, s’han reunit avui a la seu de la Delegació amb el president de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, Antoni Moliné, el president de l’Ens de Comunicació Associativa, Antoni carné, i altres representants del sector.

placa
12/02/2011

El Delegat del Govern a Catalunya inaugura les obres d’adequació de les Masoveries Mas Maria, a Cabrils

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per l’alcalde de Cabrils, Joaquim Colomer, ha visitat avui un projecte que s’ha realitzat amb els Fons Estatals en aquest municipi del Maresme. Es tracta de la instal·lació de la climatització i les obres d’adequació de les Masoveries Mas Maria, un edifici que funciona com hotel d’entitats a Cabrils.

conferència
11/02/2011

El Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua destaca la importància de les noves tecnologies en la gestió del regadiu

El Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, i el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, han clausurat aquest divendres a Mollerussa (Lleida), amb el alcalde d'aquesta localitat, Marc Solsona, i el president de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell, Ramon Carné, la 10 ª jornada "Reg i futur".

El MARM inverteix 250.000 euros en l'adequació ambiental de riberes del riu Segre a Balaguer (Lleida)
11/02/2011

El MARM inverteix 250.000 euros en l'adequació ambiental de riberes del riu Segre a Balaguer (Lleida)

Aquesta actuació mediambiental reduirà l'impacte paisatgístic del mur de defensa contra avingudes construït recentment en aquesta localitat

trobada
11/02/2011

Joan Rangel i Felip Puig presenten les bases per impulsar mecanismes de coordinació policial

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, s’ha reunit aquest matí a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya amb el conseller d’Interior, Felip Puig, en la que ha estat la primera trobada institucional entre tots dos des que el conseller va assumir la cartera d’Interior.

Anna Terrón presenta l’esborrany del Reglament de la Llei d’Estrangeria a Barcelona
11/02/2011

Anna Terrón presenta l’esborrany del Reglament de la Llei d’Estrangeria a Barcelona

La secretària d'Estat d'Immigració i Emigració, Anna Terrón, ha presentat avui a Barcelona el projecte del nou Reglament d'estrangeria, un dels principals instruments de què disposa el Govern per gestionar la immigració.

soterrani
11/02/2011

El Delegat del Govern a Catalunya ha inaugurat les obres de rehabilitació del Celler Cooperatiu, a Rubí

Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, juntament amb l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha inaugurat les obres de rehabilitació del Celler Cooperatiu, un edifici modernista obra de l’arquitecte Cèsar Martinell.

coche
10/02/2011

El projecte MARTA permetrà una gestió més intel ligent de la mobilitat ciutadana

Les solucions tecnològiques aportades per aquest projecte permetran gestionar el trànsit d'una manera més eficient, reduir el nombre d'accidents i disminuir l'impacte ambiental de l'automoció

embassament
10/02/2011

El MARM signa un conveni per a emmagatzemar els residus extrets de l'embassament de Flix en el abocador industrial

L'acord, rubricat per la directora general de l'Aigua del MARM, Marta Moren, el president d'Ercros, Antonio Zabalza, i l'alcalde de Flix, Oscar Bosch, dóna via lliure a la segona fase de les obres, en la qual es procedirà a l'extracció de llots i al tractat per al seu emmagatzematge.

El fons estatal de 2009 va generar 59.693 llocs de treball en els municipis de Catalunya
09/02/2011

El fons estatal de 2009 va generar 59.693 llocs de treball en els municipis de Catalunya

El secretari d'Estat de Cooperació Territorial, Gaspar Zarrías, ha presentat a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) el llibre 'Impacte territorial del Fons Estatal d'Inversió Local', que va suposar per als municipis catalans una inversió de 1.275,5 milions d'euros .

El ministre d'Educació visita el Parc Científic de la Universitat de Barcelona
07/02/2011

El ministre d'Educació visita el Parc Científic de la Universitat de Barcelona

El Parc Científic Barcelona va culminar aquest any la seva ampliació fins a 60.000 m2 i va ser el primer creat a Espanya. Forma part de Barcelona Knowledge Campus, projecte seleccionat en 2009 com "Campus de Excelencia Internacional"

Foment destina més de 249.000 euros per a la restauració de la façana de la Paeria de Lleida
07/02/2011

Foment destina més de 249.000 euros per a la restauració de la façana de la Paeria de Lleida

Les obres s’han iniciat avui amb la presència de José Ángel Flores, Subdelegat del Govern a Lleida, i Àngel Ros, alcalde de Lleida

El Subdelegat del Govern a Girona ha inaugurat les obres de rehabilitació del Castell Palau de l’Abat, a Vila-sacra
06/02/2011

El Subdelegat del Govern a Girona ha inaugurat les obres de rehabilitació del Castell Palau de l’Abat, a Vila-sacra

El projecte de rehabilitació del conjunt monumental del Castell Palau de l’Abat de Vila-sacra (Alt Empordà) ha estat finançat a càrrec de l’1% Cultural amb un pressupost de 1.736.920,9euros

El Delegat del Govern a Catalunya inaugura el gimnàs de l’Escola Galileo Galilei, a El Prat de Llobregat
04/02/2011

El Delegat del Govern a Catalunya inaugura el gimnàs de l’Escola Galileo Galilei, a El Prat de Llobregat

Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, i l’alcalde d’El Prat del Llobregat, Lluís Tejedor, han inaugurat el gimnàs de l’Escola Galileo Galilei, una obra FEOSL amb un pressupost de 718.907,96 euros

planol
03/02/2011

Defensa cedeix a la Generalitat de Catalunya les imatges del primer vol fotogràfic dut a terme a Espanya a mitjans del segle passat

La ministra de Defensa, Carme Chacón i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, han subscrit en el matí d'avui un protocol que permetrà als organismes adscrits (Centre Cartogràfic i Fotogràfic de l'Exèrcit de l'Aire-CECAF-i Institut Cartogràfic de Catalunya -ICC-) compartir arxius, informació i treballs fotogràfics.

02/02/2011

El número mig d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 3.060.196

La taxa interanual de l'afiliació mitjana a la Comunitat de Catalunya va registrar el passat mes un -0,65% el que suposa una variació de -20.043 afiliats .

El Ministeri de Cultura restaura la fortalesa del Castell de Sant Ferran de Figueres (Girona)
01/02/2011

El Ministeri de Cultura restaura la fortalesa del Castell de Sant Ferran de Figueres (Girona)

El Ministeri de Cultura, a través de l'Institut de Patrimoni Cultural de l'Espanya (IPCE) ha realitzat una inversió de 830.000 euros per restaurar la fortalesa del Castell de Sant Ferran de Figueres, a Girona.

estacio
01/02/2011

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures supervisa les obres de Foment a l'Hospitalet de Llobregat

Víctor Morlán ha comprovat la millora de l'accessibilitat a l'estació ferroviària de l'Hospitalet. També s'han instal lat pantalles fonoabsorbents al lateral de la Gran Via al seu pas per l'avinguda Vilanova.

01/02/2011

El Centre de Salvament Marítim a Tarragona va coordinar l’auxili de 408 persones durant 2010

D’aquestes actuacions marítimes, l’any 2010 el CCS va atendre 145 emergències relacionades amb el salvament marítim, 29 amb seguretat marítima i altres serveis complementaris, i 32 per la protecció del medi ambient marí.

01/02/2011

El Centre de Salvament Marítim a Barcelona va coordinar el rescat de 588 persones durant el 2010

Aquest CCS va atendre 226 emergències relacionades amb el salvament marítim, 39 amb seguretat marítima i altres serveis complementaris i 22 amb la protecció del medi ambient marí.