El ministre d'Educació visita el Parc Científic de la Universitat de Barcelona

El ministre d'Educació visita el Parc Científic de la Universitat de Barcelona

07/02/2011

El Parc participa en el Programa Campus d'Excel·lència Internacional


El ministre ha conegut els programes de formació que s'estan duent a terme per apropar l'entorn de la recerca als estudiants universitaris

El Parc Científic Barcelona va culminar aquest any la seva ampliació fins a 60.000 m2 i va ser el primer creat a Espanya. Forma part de Barcelona Knowledge Campus, projecte seleccionat en 2009 com "Campus de Excelencia Internacional"
 
El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha visitat aquesta tarda el Parc Científic Barcelona (PCB) de la Universitat de Barcelona (UB), acompanyat, entre altres personalitats, per Dídac Ramírez, rector de la UB, Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, i Fernando Albericio, director general del PCB. El ministre ha conegut les iniciatives que s'estan duent a terme des d'aquesta institució per apropar l'entorn de la recerca als estudiants universitaris de segon i tercer cicle.
 
El ministre d'Educació ha recorregut les instal.lacions de les plataformes, grups de recerca i empreses on s'estan desenvolupant aquests projectes, entre els quals destaca el programa anual de pràctiques "Passa l'Estiu al Parc!", Que complirà aquest any el seu desè aniversari , i hi han participat més de 250 estudiants.
 
El programa es porta a terme durant els mesos de juliol i setembre, i està dirigit a estudiants universitaris de segon cicle de totes les nacionalitats (la major part són espanyols, un 75%) que vulguin col.laborar en els projectes que s'estan duent a terme al Parc Científic Barcelona.
 
Ángel Gabilondo també ha intercanviat impressions amb els responsables d'altres programes de formació per a universitaris que promou el PCB, com el "Summer School on Medicines", una escola d'estiu que organitzen conjuntament el Parc Científic Barcelona i Oncopôle (França), per apropar els estudiants que estiguin realitzant el doctorat i postdoctorat als diferents aspectes del procés de desenvolupament d'un medicament.
 
Entre altres programes de formació que ofereix el Parc Científic Barcelona destaquen els inclosos en els diversos convenis que manté amb universitats i centres d'ensenyament superior internacionals per acollir estudiants universitaris dins dels programes Unipharma i Erasmus.

El primer parc científic de l'Estat espanyol
El Parc Científic Barcelona va ser el primer parc científic d'Espanya. Va ser constituït el 1997 per la Universitat de Barcelona amb la finalitat de potenciar el seu paper de servei públic i dotar-se d'un instrument que facilités el retorn a la societat de les capacitats científiques i tecnològiques dels estudiants.

El PCB ha finalitzat aquest any 2011 el seu projecte d'ampliació, que comporta un increment de la superfície dels 25.000m2 inicials a prop de 60.000m2.

Campus de Excelencia Internacional
El projecte "Barcelona Knowledge Campus", en què participa el Parc Científic de Barcelona, va ser seleccionat en 2009 "Campus d'Excel·lència Internacional".
 
Campus de Excelencia Internacional és un programa que s'emmarca en l'Estratègia Universitat 2015 per a la modernització de la universitat espanyola. Promou agregacions estratègiques entre universitats i altres institucions ubicades en els campus fons per tal de crear "ecosistemes de coneixement" que afavoreixin l'ocupació, la cohesió social i el desenvolupament econòmic territorial. El Govern porta invertit més de 590 milions d'euros en el programa des que es va posar en marxa el 2008.