Foment licita per 4,2 milions obres d’accessibilitat i remodelació de l’Estació ferroviària de Badalona

01/12/2009

Les obres s’emmarquen en el Pla de Rodalies de Barcelona


El Ministeri de Foment ha licitat, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), obres d'accessibilitat i remodelació d'edifici de l'Estació de Badalona.

El pressupost base de licitació ascendeix a 4,2 milions euros (IVA inclòs) i el termini benvolgut d'execució és de 10 mesos.

L'objecte de l'actuació consisteix a realitzar l'adequació de l'accessibilitat, la connexió amb l'aparcament i la remodelació de l'edifici de l'Estació de Badalona pertanyent a la xarxa de Proximitats d'ADIF de Barcelona.

Aquesta actuació s'emmarca dins el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015, segons l'Acord entre el Ministeri de Foment i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per a la realització d'actuacions per a la millora de la xarxa ferroviària de proximitats a Catalunya.

Característiques Tècniques

• Adequació de les infraestructures per facilitar l'accessibilitat a les persones amb discapacitat. Consisteix a modificar el pas existent per dotar-ho d'escales mecàniques que comuniquen l'andana 1-3 amb el 2-4 i l'edifici de viatgers.
• Nou pas baix vies per instal·lar escales d'accés des de l'andana 2-4, a l'edifici de viatgers i a l'andana 1-3. Inclou la instal·lació d'ascensors en ambdues andanes per permetre l'accessibilitat entre andanes a les persones amb discapacitat i la dotació d'escales fixes.
• Reparació d'esquerdes no estructurals, existents en l'edifici de viatgers.
• Creació de recorreguts de guiats per a persones amb discapacitat.
• Col·locació de peça a l’andana, banda pododáctil i amb llum, segons normativa d’Estacions d’Adif.
• Prolongació d'andanes per arribar als 200 metres d'andana amb amplada suficient.
• Rehabilitació de la marquesina adossada a l'edifici de viatgers mantenint l'estructura originària roblonada.
• Dotació de marquesines en la zona d'accés a les andanes, per assolir 80 metres en cada andana.
• Dotació d'aparcament per a vehicles de persones amb discapacitat i per a bicicletes.

Els treballs han previst la realització d'un aixecament topogràfic i la reposició de possibles afeccions amb instal·lacions ferroviàries.