Pla de Transició Energètica en l'Administració General de l'Estat en el Territori

El Ministeri de Política Territorial (MPT) ha firmat amb el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITERD) un acord interdepartamental per al desenvolupament d'actuacions conjuntes del pla de transició energètica en l'Administració General de l'Estat en el Territori (en Delegacions i Subdelegacions del Govern) en el marc de la inversió 4 del component 11 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

L'acord busca reduir gradualment la demanda energètica de les infraestructures i edificis de les Delegacions i Subdelegacions del Govern, la gestió del qual correspon al MPT, fomentar la rehabilitació energètica dels edificis i la millora de l'eficiència energètica de les infraestructures consumidores d'energia.

Per a açò, el Ministeri de Política Territorial durà a terme una sèrie d'actuacions en edificis públics de les Delegacions i Subdelegacions del Govern de diferents municipis per import de  9.414.668,41 milions d'euros. Estes actuacions permetran la renovació energètica d'un total de 18.049,92 m2 amb una reducció del consum d'energia d'almenys el 30% en tots els casos, juntament amb la millora almenys en una lletra a l'efecte del corresponent certificat d'eficiència energètica,  contribuint així al compliment dels objectius assumits en el marc de la inversió 4 del component 11 del PRTR.

Es rehabilitaran edificis de les delegacions de govern a Castella-la Manxa, Balears i Cantàbria i les subdelegacions a Huelva, Guadalajara, Ciudad Real i Lleida. Així, s'escometran projectes com la Rehabilitació integral de l'Edifici de Servicis Múltiples de la Delegació de Govern a Illes Balears, incloent la renovació de fusteries, climatització, ventilació i lluminàries o la Rehabilitació integral de l'edifici de la Delegació del Govern a Castella-la Manxa, respectant les façanes.