Se celebra la primera Jornada de Directius Públics de la Delegació del Govern

Se celebra la primera Jornada de Directius Públics de la Delegació del Govern

30/09/2008

Una cinquantena de càrrecs directius de la Delegació del Govern a Catalunya han participat aquest matí a la primera Jornada de Directius Públics organitzada per aquesta institució i que s’ha celebrat a l’Institut Nacional de la Seguretat Social a Barcelona.

La inauguració de la trobada ha anat a càrrec del Delegat del Govern, Joan Rangel, que ha estat acompanyat pels subdelegats de Barcelona, Montserrat García Llovera, Tarragona, M.Teresa Pallarès, Lleida, José Àngel Flores Blas, i Girona, Francesc Francisco-Busquests. 

La celebració d’aquest seminari és una més de les accions estratègiques que la Delegació té pensaments de desenvolupar en l’horitzó dels propers quatre anys. Amb la voluntat de millorar el servei i acostar l’Administració de l’Estat a la ciutadania, la Delegació vol treballar de cara a aconseguir fer realitat un procés de millora de la gestió que comença des dels alts càrrecs.  

El Delegat del Govern, Joan Rangel, ha destacat que la gestió del canvi està en mans de tothom i que cal començar canviant el rol del directiu que s’ha de basar no només en el coneixement sinó també en les aptituds i les actituds. 

D’altra banda, el ponent de la Jornada, Joan Prats, que, a més de funcionari, és Doctor en Dret i Director de l’Institut Internacional de Governabilitat de Catalunya, ha basat la seva intervenció en la necessitat de gestionar el canvi des de la responsabilitat. Prats considera que l’Administració de l’Estat té un immens desafiament per modernitzar-se a partir del valor de la responsabilitat i, per aconseguir-ho, és necessària l’existència d’una direcció pública que gestioni en funció dels resultats obtinguts.