El Govern autoritza actuacions per a millorar la xarxa ferroviària de titularitat de l’Estat a Catalunya per valor de 250 milions d’euros

26/09/2008

El Consell de Ministres ha autoritzat avui la subscripció d’un conveni de gestió directa entre el Ministeri de Foment, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) i la Societat Estatal d’Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT) per a la realització d’obres de millora a la xarxa ferroviària de titularitat de l’Estat a Catalunya, per un import total de 250 milions d’euros.

En el marc d’aquest conveni, es duran a terme inversions a la xarxa de titularitat de l’Estat per a la modernització d’estacions de rodalies i regionals, i la reposició i millora de les línies.

En compliment de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya
El passat 22 de febrer de 2008, el Consell de Ministres va autoritzar l’aplicació del Fons de Contingència per a donar compliment a allò disposat en la disposició addicional tercera de la Llei Orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, per un import de  517.840.000 euros, dels que 357.570.000 es destinen a la realització d’actuacions per al Ministeri de Foment sota la denominació: Transferència de capital a SEITT per a finançar la realització d’infrastructures de transport a Catalunya. D’aquest import, 250.000.000 euros es destinen a actuacions per a la millora de la Xarxa Ferroviària de titularitat de l’Estat a Catalunya.

Aquestes actuacions es van realitzar a través del SEITT, societat que es va constituir formalment el 30 de novembre de 2005, i que té com a un dels seus principals objectius la gestió de la construcció d’infraestructures del transport terrestre (ferrocarril i carreteres) de titularitat estatal.

En base al conveni autoritzat avui, que entrarà en vigència el dia de la seva firma i acabarà al concloure l’execució de la totalitat de les obres, tant SEITT com ADIF seran responsables de la contractació de les obres i el finançament es farà a càrrec dels pressupostos del SEITT. L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) serà el responsable de la direcció de les obres.