El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, inicia el condicionament de la platja de Sa Tuna i del Camí de Ronda entre Aiguafreda i L’Eixugador, a Begur (Girona)

19/09/2008

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Sostenibilitat  de la Costa i del Mar, està a punt d’iniciar les obres de condicionament de la platja de Sa Tuna i del Camí de ronda entre Aiguafreda i L’Eixugador, al terme municipal de Begur (Girona) per un import de 1.020.171 euros. El termini d’execució previst per a dur a terme les obres és de vuit mesos.

Les actuacions projectades es divideixen en tres trams:

• Camí de ronda entre la cala de Sa Tuna i la cala d’Aiguafreda. – Aquest camí té una longitud de 640 metres i en general té un bon estat de conservació, cosa per la qual l’actuació es limitarà a millorar la pavimentació a base de pedra natural, la instal•lació d’algunes baranes, reconstrucció d’escales i d’alguns murs de contenció.

• Front marítim de la cala de Sa Tuna. – És la part més important del projecte i on s’efectuarà la reculada del front marítim en uns dos metres, amb l’objectiu donar més amplada a la platja seca de la cala. A la plaça urbana i en el petit passeig marítim de la cala, es realitzaran diverses pavimentacions amb fusta de pi, peces de formigó prefabricat i pedra. El nou mur del passeig marítim, és de formigó armat aplacat amb pedra autòctona. Es preveu la col•locació d’una barana d’acer inoxidable amb passamans de fusta al llarg de tot el passeig per a vianants. Així mateix es realitzaran diverses plantacions, i es procedirà a la instal•lació d’una varietat de mobiliari urbà i enllumenat públic.

• Camí de ronda entre la cala Sa Tuna i l’Eixugador. – Actualment, existeix un camí amb forts desnivells que discorre pròxim a un penya-segat, raó per la qual es farà una pavimentació del camí amb pedra natural, es construiran escales i s’instal•laran baranes.

Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, per a recuperar el litoral espanyol col•laborant amb les comunitats autònomes i els ajuntaments de les zones afectades i portant a terme les actuacions necessàries per a la millora de la franja litoral respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitant l’ús de la costa per a tots els ciutadans.