El Ministeri de Vivenda ha finançat a Catalunya més de 83.000 vivendes protegides

18/09/2008

La política de vivenda del Govern socialista ha finançat més de 83.000 vivendes de protecció oficial a Catalunya. Aquesta xifra engloba la inversió estatal de l’actual Pla de Vivenda 2005-2008 i el Pla de Xoc de 2004. A data d’avui, el pla vigent ha permès el finançament de més de 62.000 vivendes en aquesta comunitat.
 
La Ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, que ha comparegut avui a la Comissió de Vivenda del Senat, ha destacat que el Pla de Vivenda que està en vigència preveu per a Catalunya un increment en la inversió del 119% i un augment del 10% en el nombre de vivendes protegides a construir en comparació amb el Pla desenvolupat pel Partit Popular.
 
Corredor ha assenyalat que l’anterior Pla de Vivenda del Govern popular preveia finançar poc més de 65.000 vivendes amb una inversió de 392 milions d’euros. En contraposició, a l’actual Pla, el Govern socialista ha fet un clar esforç inversor per a patrocinar el finançament a Catalunya de quasi 72.000 vivendes de VPO amb una dotació de més de 857 milions d’euros.
 
A nivell nacional, i a través de l’actual Pla de Vivenda, el Govern socialista ha augmentat en un 100% els recursos pressupostaris destinats a les polítiques de vivenda. Es tracta d’una dotació de 8.200 milions d’euros, que suposen l’1% del PIB.
 
Amb aquestes polítiques, més de 670.000 famílies s’han beneficiat de les ajudes previstes en el Pla de Vivenda vigent. “Per a que es facin una idea de l’esforç inversor realitzat”, ha dit la ministra a la cambra alta, “aquesta xifra és equiparable al total de famílies que viuen a la ciutat de Sevilla”.
 
A més, la titular de Vivenda ha volgut realitzar un reconeixement general a totes les administracions públiques que operen activament per a promoure el mercat de la vivenda protegida a Espanya: “No vull atribuir al Govern tots els mèrits”, ha dit. “Vull agrair l’esforç col·lectiu que totes les administracions – el Govern d’Espanya, les Comunitats Autònomes i els Ajuntaments- han realitzat per aconseguir aquest positiu resultat”.
 
Renda Bàsica d’Emancipació
Així mateix, la Ministra de Vivenda ha adelantat a la Cambra Alta les xifres referents al cobrament de la Renda Bàsica d’Emancipació fins el 31 d’agost a Catalunya. Segons ha explicat Beatriz Corredor, en aquesta Comunitat Autònoma s’han presentat 26.702 sol·licituds, de las quals se n’han resolt 20.563. En total, hi ha 19.297 resolucions positives i el Ministeri està pagant ja a 3.888 joves.
 
Crida “a sumar i a no competir” i al Pacte Estatal per a la Vivenda
Corredor ha assenyalat el “notable” grau de consens que el Ministeri de Vivenda ha aconseguit amb les Comunitats Autònomes de cara a la redacció del nou Pla Estatal de Vivenda (PEV) 2009-2012 després de la primera reunió de la Conferència Sectorial celebrada fa uns mesos. La ministra ha recordat en el Senat que la pròxima cita per a preparar el nou Pla serà a finals d’aquest mes i s’ha compromès a tornar a comparèixer a la cambra alta per a donar comptes de l’estructura final del nou PEV, que serà “consensuat, com no podia ser d’una altra manera, amb les Comunitats Autònomes i amb la FEMP”, ha dit Corredor.
 
En aquest sentit, des del Senat, la Ministra de Vivenda ha llançat un missatge a totes les administracions públiques implicades en les polítiques de vivenda “a sumar esforços i a no competir” de manera que s’imposin la “lleialtat institucional i la solidaritat”.