Administracions Públiques adjudica més de 670.000 euros per al desenvolupament de projectes locals a la província de Barcelona

12/09/2008

El Ministeri d’Administracions Públiques, a través del Programa de Cooperació Econòmica Local, ha destinat 677.655 € per a la posada en marxa de cinc projectes d’àmbit local adreçats a fomentar l’ús de les noves tecnologies en la gestió administrativa i a impulsar la participació de la ciutadania. Els ajuts van destinats concretament al Consell Comarcal del Maresme, Sant Adrià del Besós, Cardedeu, Masquefa i Arenys de Mar.
 
Aquestes subvencions formen part dels programes de Modernització Administrativa Local i Participació de la Societat Civil, que cofinancien fins a un 50% projectes que milloren la gestió i participació a l’àmbit local. La convocatòria d’enguany ha tingut molt bona acollida, com ho demostren les 36 sol·licituds d’ajut rebudes entre les dues línies.
 
El programa de Modernització Administrativa Local té l’objectiu de facilitar que les entitats locals compleixin amb l’obligació d’impulsar l’ús de les tecnologies de la informació en la millora dels serveis públics i en l’intercanvi de la informació entre les administracions, millorant els serveis de gestió i atenció al ciutadà, simplificant els procediments i millorant les infrastructures tecnològiques i de comunicacions. Podien optar a aquests ajuts els municipis amb una població superior a 5.000 habitants, un conjunt de municipis la suma dels quals superés aquests habitants, o les diputacions provincials.
 
En aquesta línia d’ajuts, un cop atorgada la subvenció, destaca el projecte “Pla de modernització municipal”, de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besós, que ha rebut 202.400 €. També ha rebut suport un projecte de modernització electrònica a Cardedeu (102.135,55 €) i un altre de millora del software de tramitació de d’expedients administratius que va presentar el Consell Comarcal del Maresme (55.200 €).
 
D’altra banda, el programa de Participació de la Societat Civil vol potenciar la implicació de la societat civil en la millora dels serveis locals, i les subvencions s’han concedit tenint en compte tant el vincle del teixit associatiu amb els municipis com el pes de la participació ciutadana en les administracions locals. Entre les sol·licituds d’ajut presentades, l’Ajuntament de Masquefa rebrà 305.000 € per desenvolupar el projecte “Participació civil, espai multiusos de participació ciutadana”, i el d’Arenys de Mar obtindrà 12.920 € per al projecte “Aula de connexió per al foment de les associacions de veïns d’Arenys de Mar”.
 
RELACIÓ DELS PROJECTES SUBVENCIONATS
     
ENTITAT
PROJECTE
DOTACIÓ
Ajuntament de Masquefa
Espai multiús per a la participació ciutadana
305.0000 €
Ajuntament d’Arenys de Mar
Aula per al foment de les associacions de veïns
12.920 €
Ajuntament de Cardedeu
Adequació a la Llei d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics
102.135 €
Ajuntament de Sant Adrià de Besòs
Pla de modernització de l’Ajuntament
202.400 €
Consell Comarcal del Maresme
Posada en marxa del programa de Tramitació d’Expedients en els ajuntaments de la comarca
55.200 €
TOTAL ATORGAT
 
677.655,55 €