Salvament Martítim manté sota control el vessament de la gavarra al port de Tarragona

10/09/2008

La inspecció aèria realitzada aquest matí pels helicòpters que sobrevolen la zona afectada per l’enfonsament parcial ahir de la gavarra SAVINOSA al port de Tarragona confirmen que la contaminació marina està controlada i que ha quedat confinada en aigües portuàries sense sortir a l’exterior, gràcies a les quatre barreres que ahir es van habilitar a tal efecte. La ràpida reacció dels tècnics de Salvament Marítim del Ministeri de Foment i la bona coordinació entre les administracions han fet possible que aquesta emergència estigui sota control.

Les tasques que s’estan duent a terme en aquestes moments consisteixen en continuar amb la contenció i confinament del producte vessat i la recuperació gradual del mateix mitjançant diversos tècnics (skimmers). Els bussos continuen realitzant tasques de recuperació a la pròpia embarcació, en les condicions de treball adverses que ahir ja es van comentar, fet pel qual es reforçarà el nombre de bussos amb recursos públics i privats.

Aquestes accions estan sent supervisades de manera directa per l’Òrgan Rector, que es va constituir ahir amb representats de l’Administració de l’Estat i de la Generalitat, en activar-se el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marina. Des del moment de la seva constitució, aquest òrgan ha seguit permanentment reunit, i ahir a la tarda va estar presidit per Magdalena Álvarez, ministra de Foment, que va desplaçar-se al port de Tarragona per supervisar personalment l’abast de l’incident i les tasques d’emergència. L’Òrgan Rector segueix reunit en aquests moments per garantir el bon funcionament de l’operatiu.