Enfonsament parcial d’una gavarra al port de Tarragona

09/09/2008

Durant la matinada d’avui dia 9 de setembre de 2008 i per causes que encara es desconeixen, al moll de Reus del port de Tarragona s’ha produït l'enfonsament parcial de la gavarra SAVINOSA, de 36 metres d'eslora, carregada amb 750 TM de fuel i 260 TM de Diesel i més de 3.000 litres de carburant per a consum propi. L'embarcació, que s’ha enfonsat de popa quedant la proa sobre l’aigua, s’utilitza per a subministrar carburant per a ús propi a altres vaixells.

La Capitania Marítima de Tarragona, del Ministeri de Fomento  ha activat el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marina a les 08.15 hores.

Els mitjans que treballen a l’emergència són per part del Ministeri de Foment un helicòpter amb base a Reus, l’Helimer, la Salvamar Diphda amb base a Tarragona, més un remolcador Miguel de Cervantes que ve des de Castelló i un de nom Punta Major que ve des de Barcelona. També acudiran al port de Tarragona un equip especial del Grup d’Operacions anticontaminació amb especialistes en activitats subaqüàtiques del Ministeri, així com el Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil. Col•laboren també mitjans del port de Tarragona i empreses del port amb remolcadors i altres embarcacions. 

Des de la Subdelegació del Govern a Tarragona s’estan portant a terme les funcions de direcció dels treballs i s’ha desplaçat a Tarragona el Delegat del Govern, Joan Rangel, per supervisar les actuacions que es porten a terme.


IMPORTANT: El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i la Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarés, atendran als mitjans a les 11.30 hores al Port de Tarragona.