El Consell de Ministres ha aprovat una inversió total a Catalunya de prop de 29.000.000 d’euros en matèria d’educació i de desenvolupament rural

16/05/2008

  • S’invertiran en el pla PROA, que treballa per la millora de la qualitat educativa, prop de 6 milions d’euros
  • Una partida de gairebé un milió i mig d’euros es destinarà a millorar les biblioteques escolars
  • Per promoure el desenvolupament rural i el foment dels sectors agroalimentari i ramader, Catalunya rebrà prop de 21.500.000 d’euros

El Consell de Ministres ha aprovat una sèrie de mesures que es traduiran a Catalunya amb una inversió total de 28.868.933 euros. Aquests fons repercutiran en polítiques d’educació i de desenvolupament rural.

INVERSIONS EN L’ÀMBIT RURAL

El Consell de Ministres ha aprovat avui el repartiment de fons acordat en la Conferència Sectorial d’Agricultura i Desenvolupament Rural celebrada el 7 d’abril a Lanzarote. D’aquests fons Catalunya rebrà 21.481.300 d’euros que seran destinats a promoure el desenvolupament rural i el foment dels sectors agroalimentari i ramader. Amb aquestes inversions es finançaran, entre d’altres, mesures de caràcter social destinades a joves agricultors, dones rurals, així com a la modernització d’explotacions i la compensació econòmica als agricultors i ramaders que realitzen la seva activitat en zones desfavorides.

També es fomentaran mesures agroambientals, mitjançant programes d’inversions que busquin la millora del medi ambient i l’entorn rural, i es desenvoluparan línies d’actuació per a la indústria agroalimentaria i la sanitat animal.

FINANÇIACIÓ PER AL PLA PROA ANY 2008

El Consell de Ministres ha aprovat avui la distribució per al 2008 dels 46’7 milions d’euros d’el Pla Proa, finançat al 50% entre el Ministeri d’Educació, Política Social i Esport i les Comunitats Autònomes. Aquest pla té l’objectiu de millorar la qualitat educativa dels centres escolars i aprofundir en l’equitat del sistema educatiu per aconseguir l’èxit educatiu de tots els alumnes en condicions d’igualtat. Plantejaments que inspiren la Llei Orgànica d’Educació i que es posen en pràctica mitjançant el Pla PROA (Programas de Refuerzo, Orientación y Apoyo). En la distribució d’aquests fons, Catalunya rebrà la quantitat de 5.954.265 euros.

MILLORA BIBLIOTEQUES ESCOLARS

El Govern d’Espanya ha destinat a Catalunya una partida de 1.433.368 euros per impulsar la millora de les biblioteques escolars, que han de convertir-se en un dels principals recursos per impulsar la lectura tant entre els alumnes con entre la resta de la comunitat educativa. Recordem que aquest pressupost s’emmarca en el Pla de millora de les biblioteques escolars que el Govern va impulsar el 2005 amb l’objectiu de millorar les dotacions de llibres de lectura i materials educatius, així com els equips necessaris per a la seva gestió.