Maig

30/05/2008

El Govern augmenta la reducció de peatges en autopistes catalanes amb una aportació de 93 milions d’euros

El Consell de Ministres ha autoritzat a subscripció d’un conveni amb la Generalitat de Catalunya pel qual el Ministeri de Foment finançarà la reducció dels peatges als vehicles lleugers, durant els pròxims set anys, en els trams: Túnel del Cadí, Accés de Mollet del Vallès (C-33, sortida 1), Barrera de Les Fonts (C-16) i Barrera de l’Accés d’Alella (C-32).

30/05/2008

El Govern aprova un conveni amb la Generalitat de Catalunya i la concessionària de l’AP-7 per evitar el pas per Martorell

El Consell de Ministres ha aprovat un conveni entre l’Administració General de l’Estat, la Generalitat de Catalunya i la concessionària de l’autopista AP-7 (Autopistes, Concessionària Espanyola, S.A., ACESA), que permetrà evitar el pas pel casc urbà de Martorell a aquells vehicles que efectuïn recorregutss entre les carreteres N-II y B-224.

26/05/2008

La Delegació del Govern a Catalunya desmenteix que la Guàrdia Civil hagi descuidat la vigilància al Baix Penedès per protegir la residència del ministre Celestino Corbacho

La Delegació del Govern a Catalunya desmenteix que la seguretat de l’aquarterament de la Guàrdia Civil de El Vendrell quedi descuidada durant los caps de setmana per atendre la vigilància de la residència que el ministre Celestino Corbacho té a la comarca, tal com han recollit alguns mitjans de comunicació.

23/05/2008

El número de pensions a Catalunya va pujar a 1.490.009 al mes de maig

El número de pensiones a Cataluña va pujar a 1.490.009 al maig , el que representa un increment de l’1,1% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons dades de l‘Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) del Ministeri de Treball i Immigració.

22/05/2008

Joan Rangel ha estat confirmat per la Ministra d’Administracions Públiques com a Delegat del Govern a Catalunya

Joan Rangel ha rebut, per part d’Elena Salgado, Ministra d’Administracions Públiques, la confirmació en el seu càrrec com a Delegat del Govern a Catalunya. Recordem que Joan Rangel ha estat el Delegat del Govern a Catalunya durant la passada legislatura i que va prendre possessió d’aquest càrrec el 4 de maig de 2004.

16/05/2008

El Consell de Ministres ha aprovat una inversió total a Catalunya de prop de 29.000.000 d’euros en matèria d’educació i de desenvolupament rural

El Consell de Ministres ha aprovat una sèrie de mesures que es traduiran a Catalunya amb una inversió total de 28.868.933 euros. Aquests fons repercutiran en polítiques d’educació i de desenvolupament rural.

Rangel FSE
15/05/2008

Administracions Públiques adjudica casi 11 milions d’euros del FSE a 14 projectes locals per la generació de treball a Catalunya

El Ministeri d’Administracions Públiques ha fet pública una resolució per la que es concedeixen les ajudes del Fons Social Europeu, que estan destinades a finançar projectes d’entidats locals la finalitat de les quals sigui la inserció laboral dels aturats. El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha presentat en roda de premsa aquesta adjudicació.

14/05/2008

El Ministeri de Vivenda finança les obres de restauració dels vitralls de la façana principal de la Catedral de Barcelona

El Ministeri de Vivienda ha licitat les obres de restauració dels vitralls de la façana principal de la Catedral de Barcelona. L’actuació compta amb un pressupost de 838.947 euros, aportats íntegrament pel Ministeri, i un termini d’execució de 12 mesos.

08/05/2008

Les expectatives sobre el comerç exterior a Catalunya es mantenen estables amb tendència a l’alça

L’Enquesta de Conjuntura de l’Exportació, que elabora el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, posa de manifest una tendència a l’estabilitat pel que fa a les exportacions catalanes. Prop del 48% de les empreses catalanes preveuen, a tres mesos vista, que l’evolució de la cartera de comandes es mantingui estable, mentre que un 22% creu, fins i tot, que evolucionarà a l’alça.