El Ministeri de Vivenda finança les obres de restauració dels vitralls de la façana principal de la Catedral de Barcelona

14/05/2008

  • L’actuació suposarà una inversió de 838.947 euros i tindrà un termini d’execució de 12 mesos. 
  • La intervenció va ser sol·licitada per  l’Arquebisbe de Barcelona.

El Ministeri de Vivienda ha licitat les obres de restauració dels vitralls de la façana principal de la Catedral de Barcelona. L’actuació compta amb un pressupost de 838.947 euros, aportats íntegrament pel Ministeri, i un termini d’execució de 12 mesos.

La convocatòria, a la que es poden presentar sol·licituds fins el 27 de maig, es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat del 30 d’abril. El Ministeri va aprovar tècnicament el 14 de març el projecte específic d’actuació en les vidrieres.

La restauració va ser sol·licitada per l’Arquebisbe de Barcelona iforma part de les intervencions del Pla Director i el Pla d’Actuacions urgents, que juntament amb el Projecte de restauració de la façana principal, han estat redactats per l’equip format per Mercedes Mazurca i Joseph Fuses.

L’edifici eclesiàstic està inclòs en el Pla Nacional de Catedrales del Ministeri de Cultura, que ha licitat i adjudicat les obres de restauració del cimbori.