La Guàrdia Civil intercepta a 6 ciutadans estrangers a Felanitx que han entrat de forma il·legal a Espanya

28/10/2017

La Guàrdia Civil va interceptar anit en els voltants del nucli de S’Horta (Felanitx) a 6 ciutadans estrangers que han entrat a Espanya de forma il·legal a bord d'una embarcació tipus pastera, que ha estat localitzada aquest matí en Cala Serena, en el mateix terme municipal.

La Guàrdia Civil va detenir anit a 6 individus indocumentats que presentaven signes evidents d'haver entrat de forma irregular en territori nacional mitjançant algún tipus d'embarcación. Posat el dispositiu habitual en marxa, aquest matí sobre les 10:30 hores ha estat trobada sobre la sorra de la platja de Cala Asserena una embarcació emprada com a pastera pels sis individus detinguts, dotada de motor i GPS portàtil.

Els 6 immigrants ja han estat han estat posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.

D'altra banda, dels 13 immigrants rescatats ahir divendres en aigües del sud de Mallorca a bord d'una altra pastera, 2 són menors d'edat i passen a tutela del Consell de Mallorca.

Amb la pastera d'avui són 24 les embarcacions d'aquestes característiques que han estat localitzades en Balears aquest 2017. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions tipus pastera; tres en 2015 i dos en 2014.