El SIVE de la Guàrdia Civil intercepta una pastera amb 13 estrangers en aigües del sud de Mallorca que han entrat de forma il·legal a Espanya

27/10/2017

El Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) de la Guàrdia Civil ha interceptat la passada matinada una embarcació tipus pastera en aigües del sud de Mallorca amb 13 individus estrangers a bord que han entrat a Espanya de forma il·legal.

Una patrulla del Servei Marítim de la Guàrdia Civil ha aconseguit l'embarcació sobre les 02:30 hores, després de ser prèviament localitzada pel radar SIVE en aigües del litoral sud de la Illa. Els 13 ocupants, tots homes, van ser traslladats amb suport de Salvament Marítim al port de Sa Ràpita i conduïts posteriorment a Palma de Mallorca.

El SIVE de la Guàrdia Civil ja ha detectat aquest mes, al juliol i a l'abril a altres vuit embarcacions tipus pastera, totes elles als voltants de l'Arxipèlag de Cabrera o al sud de la illa de Mallorca.

Els 13 immigrants ja estan en dependències de la Guàrdia Civil per iniciar els tràmits habituals en aquests casos abans de ser posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.

Amb la pastera d'avui són 23 les embarcacions d'aquestes característiques que han estat localitzades en Balears aquest 2017. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions tipus pastera; tres en 2015 i dos en 2014.