La Guàrdia Civil i la Policia local de Palma duen a terme una segona operació conjunta contra la venda de productes il·legals

27/10/2017

A més de la retirada de productes insegurs per al consumidor i la desarticulació de punts de venda, s'ha localitzat un magatzem dedicat a la distribució de joies i complements, com a bosses i carteres, destinats a la venda ambulant


La Policia Local de Palma i la Guàrdia Civil en la  denominada 'Operació SARGANTANA' han dut a terme una operació conjunta orientada a la detecció i actuació en locals comercials dedicats a la venda de productes il·legals, incidint de manera directa en la defensa dels drets dels consumidors i la protecció del ciutadà.

Entre ahir i avui s'ha portat a cap una sèrie de registres en locals i magatzems comercials situats a les zones de Pere Garau i Polígon de Son Castelló de Palma, en la qual van participar una trentena d'agents de tots dos cossos. Com a resultat s'han inspeccionat 5 locals, i 8 magatzems comercials, en els quals es van detectar un total de 63 infraccions administratives i 5 informes per deficiències de mesures de seguretat, sent una d'elles greu, sol·licitant el seu precinte i tancament.

Coincidint amb la celebració d'Halloween, s'han immobilitzat un total de 30.362 productes insegurs, gran part d'ells orientats a menors, entre els quals es troben alguns potencialment perillosos per al consumidor, així com intervingut 53 artificis pirotècnics per la seva venda sense autorització.


Confiscades prop d'1.000 joies

Així mateix s'han confiscant prop d'1.000 joies d'una reconeguda marca, que poguessin vulnerar els drets de propietat industrial, i el valor de la qual de venda al públic ascendiria a mes d'1.500.000 euros. També s'han detectat amb el representant legal de la marca afectada un total de 5.398 bosses i carteres que poguessin causar error al consumidor d'aquesta marca de renom.

Per tals fets, i una vegada analitzats els diferents productes intervinguts, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Palma estimen que es derivin responsabilitats penals almenys a 2 persones reincidents per aquests il·lícits.

La importància d'aquesta Operació no solament deriva de la retirada de productes insegurs per al consumidor i la desarticulació d'aquests punts de venda, sinó també de la localització d'un magatzem dedicat a la distribució de joies i complements, com a bosses i carteres, els quals acabaven entre persones dedicades a la venda ambulant a Palma.

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Palma treballen de manera coordinada a fi de perseguir aquest tipus d'activitats, incidint a la xarxa de falsificació, distribució i venda en locals comercials que distribueixen el gènere entre detallistes, que tenen entre els seus destinataris  turistes, nacionals i estrangers.

Les activitats objecto de prevenció i repressió actuen en detriment de l'economia regular i del sector del comerç, generant un perjudici econòmic sobre el comerç minorista i sobre els interès dels consumidors, en adquirir productes que en la majoria dels casos no compleixen els requisits mínims, tant en qualitat com en seguretat o que fins i tot es troben a la xarxa d'alerta de consum Europea.