La Guàrdia Civil intercepta a 30 ciutadans estrangers a Santanyí i Ses Salines que han entrat de forma il·legal a Espanya

22/10/2017

La Guàrdia Civil ha interceptat aquest matí a 30 ciutadans estrangers que han entrat a Espanya de forma il·legal a bord de dues embarcacions tipus pastera, que han estat albirades prèviament pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) de la Benemérita.

A les 4:45 hores el Servei Marítim de la Guàrdia Civil ha interceptat la primera embarcació enfront del Cap de Ses Salines (Santaní), amb 15 individus estrangers a bord. La segona embarcació ha tocat terra en la costa del municipi de Ses Salines, posant la Guàrdia Civil immediatament l'habitual dispositiu de cerca dels seus ocupants. Fruit d'aquest han estat interceptades altres 15 persones al llarg del dia. El dispositiu segueix actiu.

El SIVE de la Guàrdia Civil ja va detectar el passat 11 d'octubre, al juliol i a l'abril a altres sis embarcacions tipus pastera, la majoria en els voltants o prop de l'Arxipèlag de Cabrera.

Els 30 immigrants (excepte 1, presumpte menor d'edat) han estat traslladats a dependències de la Guàrdia Civil per iniciar els tràmits habituals en aquests casos abans de ser posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.

Amb les pasteres d'avui són 22 les embarcacions d'aquestes característiques que han estat localitzades en Balears aquest 2017. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions tipus pastera; tres en 2015 i dos en 2014.