El SIVE de la Guàrdia Civil intercepta una pastera amb 17 estrangers en aigües de Cabrera que han entrat de forma il·legal a Espanya

11/10/2017

El Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) de la Guàrdia Civil ha interceptat la passada matinada una embarcació tipus pastera en aigües de Cabrera amb 17 individus estrangers a bord que han entrat a Espanya de forma il·legal.

El radar SIVE va localitzar anit una embarcació sospitosa al sud del parc nacional de Cabrera que, després de les pertinents comprovacions, va ser interceptada sobre les 02:00 hores amb 17 persones a bord, que immediatament van ser traslladades al port de Palma de Mallorca.

El SIVE de la Guàrdia Civil ja va detectar al principi de juliol i el passat mes d'abril a altres cinc embarcacions tipus pastera, totes elles en els voltants de l'Arxipèlag de Cabrera.

Els 17 immigrants indocumentats (un d'ells presumpte menor d'edat)  han estat traslladats a la Comandància de Palma per iniciar els tràmits habituals en aquests casos abans de ser posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.

Amb la pastera d'avui són 19 les embarcacions d'aquestes característiques que han estat localitzades en Balears aquest 2017. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions tipus pastera; tres en 2015 i dos en 2014.