La Policia Nacional, la Guàrdia Civil i Vigilància Duanera, aconsegueixen desarticular una organització criminal a Palma de Mallorca

29/06/2017

Aquesta organització introduïen substancies estupefaents per via marítima / Aquesta és la 4ª fase de la 'Operació Azafrán y Río Negro', que es donen per finalitzades


Trás més d'un any de recerca, la denominada 'Operació Azafrán y Río Negro', tutelades per un Jutjat d'Instrucció a Palma de Mallorca, es va procedir la passada setmana a la fase de finalització de la mateixa, en desplaçar-se a la Península la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i Vigilància Duanera de Palma, aconseguint la detenció del principal capitost de l'organització criminal dedicada al tràfic de drogues. El detingut, un home de 29 anys d'edat, natural de Colòmbia, va ser localitzat i lloc a disposició judicial del Jutjat de guàrdia de Castelló per ser l'autor d'un delicte de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

Per tot això es van dur a terme en aquesta localitat dos registres domiciliaris en els quals es va intervenir gairebé mitjà mig quilogram de cocaïna, 2 balances de precisió i diners fraccionats, així com documentació rellevant que ho vincula directament amb l'organització criminal investigada. El jutjat va ordenar el seu immediat ingrés a la presó incondicional.

Amb aquesta actuació es dóna per finalitzada la desestructuració de l'organització criminal composta per membres, en la seva majoria, d'origen colombià, que introduïen mitjançant vehicles 'caleteados' tant droga com a diners ocults, ascendint a 3 quilograms la quantitat total de cocaïna intervinguda.


Dotze detinguts

L'operació policial ha collit fins al moment la detenció de 12 persones pels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. S'han intervingut en els diferents registres un total de 3 kg de cocaïna, un revòlver municionado en perfecte estat de funcionament, 12 quilograms de substància per adulterar la cocaïna, vehicles preparats per al transport il·legal dels estupefaents, bàscules de precisió i més de 3.000 €.

L'èxit d'aquesta operació contra el narcotràfic a la illa de Mallorca amb ramificacions en la Península, redunda en la supressió d'un canal d'introducció de cocaïna via marítima, servint-se para això de 'cotxes mula' amb un complex sistema d'ocultació i 'camilleros' . L'operació culmina després de més d'un any de recerca.