Salom llança un missatge de tranquil·litat a la ciutadania balear i de confiança en les FFCCSE després de la detenció a Mallorca de 4 persones per integració en l'organització terrorista DAESH

Salom, valorant l'operació davant els mitjans

28/06/2017

La delegada del Govern ha informat a primera hora a la presidenta del Govern i als batles dels municipis on s'ha desenvolupat l'operació


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha llançat aquest matí un missatge de “tranquil·litat a la societat balear i de confiança en les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat” després de l'operació internacional desenvolupada la passada matinada per la Policia Nacional en col·laboració amb el CNI, la Policia Federal alemanya-BKA, LKA de Renania del Nord-Westfàlia, Metropolitan Police de Londres i CTU West Midlands Birmingham, així com amb el suport de les agències europees, que ha permès la detenció de sis persones, 4 a la illa de Mallorca, relacionades amb l'organització terrorista DAESH.

Després de rebre la informació per part de la Policia Nacional i del Ministeri de l'Interior, Salom s'ha posat en contacte amb la presidenta del Govern i els tres batles  de les localitats afectades per informar-los de tot el succeït i transmetre'ls un missatge de tranquil·litat.

Dels sis detinguts per integració en l'organització terrorista DAESH,  quatre han estat a Mallorca (a Inca (2), Binissalem i Ariany), un a Alemanya i un altre a Regne Unit. Els sis individus arrestats formaven part d'una  cèl·lula amb ramificacions internacionals que elaborava i difonia material audiovisual molt radical, organitzant a més reunions clandestines setmanals per captar joves afins al seu ideari i aconseguir que viatgessin a zones de conflicte. És a dir, es dedicava a la “captació, adoctrinament i radicalització de joves per a l'organització terrorista  DAESH”, ha ressaltat la delegada.

Des del 26 de juny de 2015, data en el qual el Ministeri de l'Interior va elevar a 4 el Nivell d'Alerta Antiterrorista (NAA), les Forces i Cossos de Seguretat han detingut a 178 terroristes yihadistes en operacions realitzades a Espanya i en l'exterior i a un total de 223 des de principis de 2015. A Balears és la tercera operació antiterrorista contra l'organització criminal DAESH, després de la detenció a l'abril de 2016 d'un jove a Palma de Mallorca i la detenció a l'octubre de 2016 a Sant Antoni de Portmany de dues persones, totes elles per la feina de casa de suport al grup terrorista DAESH, enaltiment, apologia i adoctrinament principalment a través dels seus perfils en xarxes socials.


Experiència en la lluita antiterrorista

Salom ha fet extensiu “a tota la ciutadania de Balears el missatge de tranquil·litat i confiança en les FFCCSE que he remès a les autoritats. Les nostres Illes són segures, sí, gaudim d'uns professionals de les FFCCSE perfectament preparats per lluitar preventivament contra el terrorisme. Tenim per desgràcia una àmplia experiència en la lluita contra el terrorisme i, per tant, no hem de sinó confiar en el seu treball, com demostra la reeixida operació duta a terme aquesta matinada fruit de molts mesos de treball”.

La delegada ha reiterat que “encara que el ‘risc 0’ no existeix, hem de mantenir la tranquil·litat, la calma i la total i absoluta confiança en el treball que desenvolupen les nostres Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat”.

Detingudes sis persones per integració en l'organització terrorista DAESH, quatre d'elles a Mallorca, una a Alemanya i una altra més a Regne Unit