El Govern autoritza obres d'emergència per reparar els danys per temporals en les costes d'Illes Balears per un import de 3,8 milions de €

23/06/2017

Les obres s'estenen a Andalusia i Catalunya per un import total de més de 8,3 milions d'euros / Aquestes actuacions formen part del Pla Litoral 2017 engegat per reparar els danys soferts per temporals en tot el litoral espanyol i que suposa una inversió global de 37,2 milions d'euros


El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, ha pres raó de les obres d'emergència per  reparar els danys produïts  pels temporals de febrer de 2017 en les costes d'Illes Balears (Mallorca i Eivissa), Andalusia (Huelva, Cadis, Màlaga i Granada) i Catalunya ( Girona). Aquestes actuacions en el seu conjunt ascendeixen a 8.396.000 que seran finançats amb càrrec al Fons de Contingència, dels quals 3,8 milions són per a l'Arxipèlag balear.

Les obres d'emergència informades avui en aquest Consell de Ministres formen part del Pla Litoral 2017 engegat per reparar els danys soferts per temporals en tot el litoral espanyol i que suposa una inversió global de 37,2 milions d'euros, dels quals 35,9 milions es financen amb càrrec al Fons de Contingència i 1,3 milions amb càrrec al pressupost de la Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar.

Així mateix, s'emmarquen en l'àmbit geogràfic del Reial decret aprovat el 17 de març, que ampliava l'anterior Reial decret-llei del 27 de gener pel qual s'adopten mesures urgents per pal·liar els danys per temporals.


Obres a BALEARS

Illa de Mallorca: obres de reparació en els següents termes municipals:

  • Pollença.- Passeig Colom i Passeig Voramar.
  • Campos.- Zona del Club Nàutic de Sa Ràpita
  • Felanitx.- Zona 's’Arenal dels homos' de Portocolom i a la platja i accessos de Cala Sa Nau.
  • Manacor.- Clos dur i descalcis d'escala en Cala Emmurallada i en la barana i murs del Passeig Cala Domindos-Cala Antena.
  • Calvià.- Reparació descalci del mur en Santa Ponça i de l'escala en Magaluf.
  • Alcúdia.- Espigons de la badia i murs de contenció del llac Esperanza i neteja de residus dipositats en l'aquest llac.

Illa d'Eivissa: Obres de reparació en els següents termes municipals:

  • Eivissa.- Muralla històrica de Dalt Vila i de la zona de Sa Penya (zones declarades Patrimoni Mundial) que han provocat que en diverses zones hi hagi un imminent perill d'ensulsiada.
  • Sant Josep.- Neteja de les restes de les casetes Varadero, destrossades per lliscaments de terres en Port Roig.
  • Santa Eulàlia.- Lliscament en la passarel·la de Niu Blau i en l'escullera de la zona d'És Canar.
  • Danys menors en obres marítimes del litoral de l'Illa.

El pressupost total estimat en les Illes Balears ascendeix a 3.800.000 euros.