Salom: “El reforç policial d'estiu, el més important des de 2011, també cobrirà Sant Antoni i les Pitiüses en general”

Salom, a la junta de seguretat

20/06/2017

La delegada del Govern ha presideixo la Junta de Seguretat de Sant Antoni de Portmany / Salom agraeix l'esforç del sector hoteler que ha ofert allotjament per als guàrdies civils o els policies estrangers que estaran aquest estiu a l'Illa


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha presidit aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Sant Antoni de Portmany que, en absència de l'alcalde, ha comptat amb la presència de l'edil de Governació, Aída Alcaraz, a més del coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló, el comandant de la Benemérita en les Pitiüses, Antonio del Freixe, el comissari d'Eivissa de la Policia Nacional, regidors i comandaments de la Policia Local.

Salom ha tornat a destacar la “col·laboració entre Guàrdia Civil i Policia Local de Sant Antoni per  donar solució als problemes que té el municipi” i ha recordat l'important reforç estival que arribarà en breu i que “per descomptat també cobrirà una destinació tan important com Sant Antoni i, en general, les Pitiüses”. La delegada reitera que “la seguretat és prioritària per al conjunt de Balears, i per a Sant Antoni en concret, com ho demostra el 37% d'augment d'efectius policials que reforçaran l'Arxipèlag aquest estiu durant 3 mesos, més temps que en cap altra CCAA d'Espanya”.

A més, la delegada ha agraït l'esforç de col·laboració públic-privada després de l'oferiment del sector hoteler de Sant Antoni per donar allotjament als guàrdies civils destinats aquest estiu a la illa d'Eivissa. Un oferiment al que s'ha afegit el Consell Insular, amb dos habitatges a disposició a la capital pitiusa. Tots dos casos serviran per allotjar als reforços nacionals o als agents de policies estrangeres que tornaran aquest estiu a les Pitiüses a través de les patrulles mixtes internacionals.

Finalment, en la reunió s'ha decidit que l'oficina del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) tornarà a obrir-se al centre del municipi (Passeig de Sa Font) al no haver-se pogut adaptar  el nou local municipal ofert a la primavera per part de l'Ajuntament. El SATE es racionalitzarà cada jornada en funció de la demanda d'usuaris.

A més, la Delegació del Govern ha insistit a l'Ajuntament de Sant Antoni en la necessitat de signar un conveni en matèria de violència de gènere, perquè Policia Local i Guàrdia Civil puguin compartir dades en benefici dels veïns i turistes del municipi.