La delegada del Govern i el batle de Calvià reforcen la coordinació policial i aposten per “la implicació de tots” en el canvi de model turístic

Salom, amb Rodríguez i els regidors de Calvià

13/06/2017

Maria Salom ha rebut avui a Alfonso Rodríguez en Delegació, on el primer edil ha lliurat 20.000 signatures de cambreres de pis en les quals reivindiquen millores en les seves condicions laborals


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha rebut aquest matí una representació de l'Ajuntament de Calvià encapçalada pel seu batle, Alfonso Rodríguez, qui havia sol·licitat la trobada per lliurar en la Delegació 20.000 signatures de cambreres de pis que treballen en el municipi de Ponent en les quals reivindiquen millores en les seves condicions laborals i que van ser lliurades el mes passat en el Consistori calvianer.

Després dels últims esdeveniments viscuts en el municipi calvianer el cap de setmana passat, la trobada ha servit així mateix per reforçar la coordinació policial entre la Guàrdia Civil i la Policia Local de Calvià. Tant Salom com Rodríguez s'han compromès a seguir apostant pels operatius conjunts que tan bon resultat han donat en els últims anys en punts conflictius com Magaluf i a destacar l'ordenança municipal com una eina eficaç per combatre les actuacions incívicas o comportaments que alteren l'ordre públic.

En aquest sentit, la delegada i el batle també han coincidit a assenyalar que el desitjat canvi de model turístic que bandegi aquests episodis incívicos requereix de la “implicació de tots perquè no només es pot actuar des del reforç policial. Entenem que el canvi de model és un problemes de tots, inclòs els hotelers i empresaris d'aquestes zones”.

Sobre aquest tema, Salom ha reiterat que Calvià, com altres punts de gran afluència turística, tindrà un augment de reforços policials en aquesta campanya d'estiu, tal com va avançar ahir el propi ministre de l'Interior en anunciar el Pla Turisme Segur 2017. A més, Calvià torna a tenir disponibles dues oficines SATE, una en Peguera i una altra en Magaluf, per atendre als turistes en el seu propi idioma quan són víctimes d'algun delicte i explicarà aquest estiu novament amb patrulles mixtes al seu territori.

La destinació Calvià “millora, encara que el procés cap a un turisme de major qualitat no es fa en una o dues temporades”, han remarcat tots dos.


Comissió nacional sobre la situació de les cambreres

Referent a les 20.000 signatures que les representants de les cambreres de pis van recollir en el municipi calvianer, la delegada del Govern ha traslladat al batle de Calvià la proposta realitzada la setmana passada per la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, durant la seva visita a Palma, quan va oferir al Govern balear que se sumeix a la comissió nacional que es crearà per tractar les millores de les condicions laborals d'aquest sector.

A més de Salom i Rodríguez, a la reunió celebrada en la Delegació del Govern també han acudit el secretari general de la Delegació, Evelio Antich, i els tinents d'alcalde de Seguretat i Ocupació i Innovació de l'Ajuntament de Calvià, Andreu Serra i Mari Carmen Iglesias, respectivament.