La Guàrdia Civil duu a terme una recerca contra les reclamacions fraudulentes per intoxicació alimentària de turistes britànics al sector hoteler

10/06/2017

La Guàrdia Civil està duent a terme una recerca en contra de les reclamacions fraudulentes  per intoxicació alimentària, que realitzen de forma habitual  turistes britànics a  establiments hotelers on s'allotgen durant la seva estada a Espanya. En aquest sentit, ha procedit a la detenció d'un britànic i a la presa de declaració d'un altre en qualitat d'investigat, pels delictes d'associació il·lícita i estafa.

Els dos britànics duien a terme la captació de clients per, suposadament, realitzar en el seu nom posteriors reclamacions fraudulentes als establiments hotelers on s'allotjaven. Aquesta captació es duia a terme en la via pública a la sortida dels complexos turístics.

Per  dur a terme l'estafa, els captadors buscaven clients als quals suposadament convencien per tramitar, ja en sòl britànic, reclamacions per haver emmalaltit a causa d'ingerir menjar servit a l'hotel, sense haver-hi mai emmalaltit realment. Una vegada que el turista tornava al seu país, un despatx d'advocats contactava amb ell, per iniciar la falsa demanda per intoxicació alimentària.

Aquest tipus de frau, que està causant un greu perjudici al sector hoteler,  s'està duent a terme a nivell nacional en diverses zones turístiques, tals com Mallorca, Canàries i el Llevant espanyol, sent les perjudicades diverses cadenes hoteleres i que segons denuncien els hotelers afectats, tan sol en un dels casos,  l'estafa es xifra en més de cinc milions d'euros.

L'operació segueix oberta i no es descarten noves detencions posat que la recerca, oberta des de diversos mesos enrere, continua amb l'objecte d'identificar als màxims responsables i beneficiaris de les estafa.