Salom: “Cada Administració sap quines són les seves competències i cadascun ha d'aprofundir en les mateixes”

Salom presidint la reunió sobre la venda ambulant

08/06/2017

La delegada del Govern s'ha reunit amb el conseller de Treball, FELIB, PIMEM, PIMECO, AFEDECO, Ajuntament de Palma, i comandaments de Policia Nacional i Guàrdia Civil per donar resposta a la venda ambulant / “Els municipis que tenen aprovades ordenances municipals funcionen millor davant la venda ambulant. Hem ofert a la FELIB assessorament per a l'aprovació d'aquestes ordenances”, recorda Salom


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha rebut avui al conseller de Treball, Indústria i Comerç,  Iago Negueruela, en una trobada en el qual també han assistit la regidora de Seguretat de l'Ajuntament de Palma, Angélica Pastor, el president de la FELIB, Joan Carles Verd, representants de PIMEM, PIMECO, AFEDECO, i els comandaments de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local de Palma per resoldre la  polèmica suscitada entorn de la venda ambulant. “Ha d'acabar aquesta imatge de ‘passar-se la pilota’, cada Administració sap quins són les seves competències i cadascun ha d'aprofundir en les mateixes”, ha assenyalat Salom.

La delegada ha qualificat la reunió de “molt positiva on tots els que estàvem compartim un mateix objectiu, cadascun dins de les nostres competències, que no és un altre que intentar eradicar la venda ambulant il·legal que hi ha en els nostres municipis perquè suposa una competència deslleial per als comerciants”. Salom ha coincidit amb la majoria dels participants en què es tata principalment d'un “problema social”.

Així mateix, des de la Delegació “hem ofert a la FELIB assessorament per a l'aprovació d'ordenances municipals als ajuntaments que encara no la tinguin perquè en aquells que sí la tenen, com és el cas de Calvià, el problema s'ha reduït bastant. Ens comprometem a ajudar a la FELIB perquè tots els municipis de Balears puguin aprovar una ordenança que reguli aquest tipus de venda il·legal”.

A més, la delegada sol·licitarà a Ports i Aeroports de l'Estat una “campanya informativa destinada als turistes en contra de la venda ambulant il·legal perquè comprin en els establiments que paguen els seus impostos i tenen daus d'alta al seu personal”.


Denunciar davant FFCCSE

Finalment, Maria Salom ha afirmat que “si hi ha gent que té constància o informació que existeixen magatzems on s'acumulen productes il·legals, convindria que ho denunciés o derivés la informació a les FFCCSE perquè aquestes puguin actuar”.

La delegada del Govern ha reiterat davant els presents el seu total respecte amb el compliment de les lleis, recordant la legislació vigent que regula la venda ambulant de carrer. “Cada Administració ha de tenir clares les seves competències. Des d'aquesta Delegació tenim clar que la Guàrdia Civil i Policia Nacional ja treballen combatent les màfies” que nodreixen als venedors ambulants.

En els gairebé set mesos que porta en el càrrec, Salom ha mantingut diverses reunions amb quantes associacions s'han interessat per la problemàtica de la venda ambulant (PIMECO i l'Associació d'Hotelers de la Platja de Palma, les més recents), oferint assessorament i informació de les actuacions dutes a terme per l'Estat sobre la base de les seves competències.