La Policia Nacional, la Guàrdia Civil i Vigilància Duanera han detingut a 11 persones per tràfic de drogues en el port de Palma de Mallorca

02/06/2017

Desmantellada una organització criminal dedicada al tràfic principalment de cocaïna


En una operació conjunta denominada 'RIO NEGRE', la Guàrdia Civil, Vigilància duanera i la Policia Nacional han detingut a 11 persones com a presumptes autors dels delicte de pertinença a grup criminal i tràfic de drogues.

Després de set mesos de recerca policial van ser detectats en el port de Palma dos vehicles procedents de la Península, que traslladaven ocults en el seu interior sis paquets de cocaïna. Els agents van interceptar els enviaments ajudats pels guies canins de tots dos cossos policials.

S'han practicat vuit registres domiciliaris, alguns d'ells en locals, intervenint la substància de tall per a la manipulació de la substancia estupefaent, diners, bàscules de precisió i un revòlver en perfecte estat de funcionament.

L'organització estava integrada per individus de diferents nacionalitats espanyols i sud-americans. Realitzaven la introducció de la cocaïna a través de vehicles amb sistemes preparats per a l'ocultació de la droga i una vegada recepcionada la droga, aquesta era manipulada per a la seva venda als diferents clans de Son Banya per a la seva distribució diària.