La Guàrdia Civil localitza a 2 ciutadans estrangers a Llucmajor que han entrat de forma il·legal a Espanya

20/03/2017

La Guàrdia Civil ha interceptat a dos  ciutadans estrangers en la costa de Llucmajor que han entrat a Espanya de forma il·legal, després que ahir al matí la Benemérita es trobés una embarcació tipus pastera en Cala Beltrán, en el terme municipal de Llucmajor. Una vegada realitzades les pertinents diligències policials, els estrangers passaran a disposició judicial al llarg del dia. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.

Gens més localitzar-se l'embarcació la Guàrdia Civil va desplegar un dispositiu de reconeixement a la zona que va permetre trobar dos motors, un submergit i un altre en terra, restes de roba i aliments, així com un bidó de combustible. Al llarg de la jornada el dispositiu de cerca va permetre localitzar a dos homes majors d'edat, que després de la seva identificació van passar a la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia. El dispositiu es manté encara operatiu i intervenen l'helicòpter, USECIC, Seprona i Servei Marítim de la Benemérita.

La barca localitzada té uns 5 metres d'eslora, és de fibra i color blanc. Es tracta de la segona d'aquestes característiques que arriba a Illes Balears aquest any, després de l'apareguda l'1 de gener a la mateixa zona de Cala Pi (Llucmajor).

En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions de similars característiques; tres en 2015 i dos en 2014.