La Justícia digital començarà a funcionar a Eivissa a principis del mes de maig

29/04/2016

La secretària d'Estat de Justícia, Carmen Sánchez-Cortés, ha realitzat un viatge de treball a Eivissa on s'ha reunit amb el president del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, Antonio Terrasa, i amb magistrats, lletrats de l'Administració de Justícia i representants de la Fiscalia, amb els qui ha tractat la implantació de la Justícia digital que permetrà a partir del 5 de maig la tramitació electrònica dels procediments judicials a Eivissa.

En Illes Balears s'està utilitzant ja LexNET per a l'enviament de notificacions electròniques i la recepció d'escrits en tots els ordres jurisdiccionals, responent així a l'entrada en vigor de l'obligatorietat de les comunicacions electròniques des de principis d'any. En els quatre primers mesos de l'any s'han efectuat a Eivissa 73.843 notificacions a través del sistema LexNET, un 14% més que durant el mateix període del passat exercici. A més, s'han presentat 223 escrits de tràmit, mentre que l'any anterior no s'utilitzava LexNET per a aquests tipus de comunicacions. En l'actualitat hi ha 158 usuaris de LexNET a la Illa, dels quals 32 són nous i s'han anat sumant des del passat 15 de desembre.

ja que la competència de Justícia no està transferida en Illes Balears, el cost de la implantació d'aquest sistema recau íntegrament en el Ministeri de Justícia que en 2015 va invertir 1.763.230 euros en infraestructures tecnològiques i el seu desenvolupament i en els serveis que aquestes presten, un 5% més que l'any 2014.

Durant l'any 2016 s'han subministrat a Eivissa un total de 60 equips entre ordinadors, pantalles, targetes gràfiques, escáneres i impressores. A més, s'han impartit 83 hores formatives al personal des de mitjan aquest mes i fins al dia d'avui. A partir d'aquest moment es mantindrà un equip de personal de suport per solucionar els possibles dubtes que puguin sorgir en l'engegada del sistema.

Així mateix, la secretària d'Estat de Justícia s'ha reunit amb els representants del personal dels jutjats per explicar-los el procés d'implantació i desenvolupament del projecte de comunicacions electròniques i resoldre els seus dubtes i inquietuds, amb la finalitat de facilitar el compliment de les obligacions legals i aconseguir la plena digitalització de la Justícia.

En aquestes reunions, Carmen Sánchez-Cortés ha estat acompanyada pel secretari general de l'Administració de Justícia, Antonio Dorado.