La Policia Nacional neutralitza una estructura d'adoctrinament, radicalització, reclutament i enviament de combatents al DAESH amb la detenció realitzada a Palma de Mallorca

19/04/2016

El detingut, de nacionalitat marroquina, va desenvolupar una intensa activitat de difusió a través de les xarxes socials del missatge doctrinal i l'estratègia operativa de l'organització terrorista / Havia establert una xarxa de contactes amb membres de l'organització terrorista DAESH per facilitar als reclutats el trànsit feia els territoris dominats pels yihadistes


Agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional en col·laboració amb la Brigada Provincial d'Informació de Palma de Mallorca han detingut aquesta matinada a una persona de nacionalitat marroquina en el marc d'una operació policial en la qual s'ha neutralitzat una estructura d'adoctrinament, radicalització, reclutament i enviament de combatents al DAESH. A través de les xarxes socials, el detingut va realitzar una intensa activitat de difusió del missatge doctrinal i l'estratègia operativa de l'organització terrorista.

L'investigat tenia un paper destacat i determinant en el manteniment d'agrupacions virtuals de caràcter yihadista radical, que s'estructuraven en grups amb funcions perfectament diferenciades, totes elles sota la seva supervisió. Participava activament en dos tipus de grups. Un d'ells enfocat a la cerca de perfils a les xarxes socials, que mostressin permeabilitat a la captació terrorista. Una vegada seleccionats, el reclutador virtual els contaminava amb missatges molt radicals, eliminant a aquells que no eren receptius als mateixos, centrant-se tan sol en els quals en aquesta fase, responien positivament als estímuls doctrinals del reclutador. Una vegada triats els perfils més idonis, es passava a un tercer estadi en el qual la recerca determinarà si la finalitat era el concert i la conspiració per realitzar accions terroristes.

En el segon grup desenvolupava un important paper de dinamitzador i controlador, dirigint els seus esforços a la formació d'un petit contingent al costat del que desplaçar-se a l'Iraq o Síria, amb la finalitat de combatre en les files de l'organització terrorista DAESH. Als seus integrants aleccionaba i aconsellava de com procedir per no ser detectats en el seu viatge per les Forces i Cossos de Seguretat.

L'arrestat tenia tal determinació de desplaçar-se a la zona de conflicte, que dins del que ell considerava una formació necessària de capacitació per a la seva participació en accions operatives, se sotmetia a durs entrenaments físics, a més de mostrar interès a unir-se a alguna organització militar amb el propòsit de completar la seva formació.

Amb la finalitat de que el desplaçament del contingent reclutat a Síria o l'Iraq no sofrís imprevists, el detingut havia establert una xarxa de contactes amb membres de l'organització terrorista DAESH, capaces de facilitar-los el trànsit feia els territoris dominats per l'organització terrorista.

Aquesta operació es troba en el marc de l'Estratègia Nacional de Seguretat en el qual la Comissaria General d'Informació del Cos Nacional de Policia ha adquirit un compromís total en la seva aplicació, establint unes mesures de protecció i persecució dels terroristes, tant d'índole investigativo com a operatiu, impedint d'aquesta forma la planificació d'atemptats i posant als terroristes a disposició judicial.

L'operatiu policial s'ha desenvolupat sota l'adreça i supervisió del titular del Jutjat Central d'Instrucció número tres i coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional. L'operació continua oberta.

Els mitjans de comunicació poden obtenir imatges al següent enllaç: http://prensa.policia.es/mallorca.rar